Τεμπελιά -κίνητρο: Μη μένεις μέσα στο σπίτι

Τεμπελιά -κίνητρο: Μη μένεις μέσα στο σπίτι. Η παρούσα κατάσταση μάς ωθεί εύκολα να περάσουμε ολόκληρη την ημέρα κλειδωμένοι στο σπίτι, καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να διαχειριστούμε από το κινητό ή τον υπολογιστή. 

Το κλειδί για τα πάντα στη ζωή είναι ισορροπία, αν υιοθετήσουμε αυτόν τον τρόπο ζωής θα ακολουθήσουμε μια ανθυγιεινή οδό. Επομένως, καμία υπερβολική συμπεριφορά δεν είναι καλή, καθώς σπάει την ισορροπία που απαιτείται για να είμαστε καλοί. Το γεγονός ότι περνάτε όλη την ημέρα στο σπίτι, από μόνο του, δεν σημαίνει ότι έχετε οποιαδήποτε διαταραχή, πρόβλημα ή ανεπάρκεια. Το πρόβλημα είναι ότι, χωρίς να το συνειδητοποιείτε, καταλήγετε να δημιουργείτε έναν τρόπο ζωής που δεν είναι υγιής.

Μερικές φορές, αυτή η συμπεριφορά του να μην πηγαίνεις πουθενά οφείλεται σε δυσκολία ή είναι η έκφραση προβληματικής κατάστασης. Οι δαπάνες του εσωτερικού χώρου, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι τελικά ένα σημάδι ότι έχετε κατάθλιψη, ή άγχος, ή και τα δύο. Το συνηθισμένο είναι ότι όλα ξεκινούν ως κάτι απλό. Δεν θέλετε να βγάλετε τις πιτζάμες σας ή να διασκεδάζετε με το κινητό σας και η ώρα πέρασε, ή απλά βρέχει ή έχει πολλή ζέστη και στη συνέχεια αποφασίζετε να μείνετε στο σπίτι όλη την ημέρα. Μέχρι στιγμής, όλα είναι απολύτως φυσιολογικά, γιατί μερικές φορές θέλουμε να ξεκουραστούμε από όλα τα εξωτερικά. Η δυσκολία εμφανίζεται όταν γίνεται επαναλαμβανόμενο γεγονός.

 

 

Το πρώτο που επηρεάζεται είναι το πρόγραμμα δραστηριοτήτων σας. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι σηκώνεστε αργότερα και κοιμάστε αργά. Αυτό, με τη σειρά του, αλλάζει τα προγράμματα διατροφής σας και  σιγά-σιγά ένα μεγάλο μέρος των συνηθειών σας.  Μελέτη του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης στη Σκωτία διαπίστωσε ότι όσοι έχουν τη συνήθεια να κάνουν περίπατο έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας από εκείνους που περνούν πολύ χρόνο κλειδωμένοι μέσα. Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι να κάνετε τουλάχιστον 45 λεπτά βόλτα καθημερινά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here