Χρήστος Ταραντίλης: Αυτός είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι. Με τον ανασχηματισμό ο Στέλιος Πέτσας μετακινήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός και τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης, με τον τελευταίο μάλιστα να ανακοινώνει τον ανασχηματισμό.

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι πανεπιστημιακός, εκλεγμένος βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μπήκε στη βουλή για πρώτη φορά το 2019, ωστόσο η σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, ενεργά ξεκίνησε το 2017 όταν, ως προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος, ενώ ταυτόχρονα τότε, του είχε ανατεθεί κεντρικός ρόλος στην επιμόρφωση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στη νεοϊδρυθείσα Πολιτική Ακαδημία Στελεχών. Είναι γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Βουλή, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος της Βουλής το φθινόπωρο του 2019.

Από το 2013 κατείχε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή (Full Professor) στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας “Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων” στο ίδιο Πανεπιστήμιο για μία δεκαετία. Επιπλέον ήταν μέλος του εκδοτικού συμβουλίου του φημισμένου αμερικάνικου περιοδικού “Networks” (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Για την είσοδό του στην πολιτική έχει πει ο Χρήστος Ταραντίλης ότι οι φοιτητές του που τον παρακίνησαν να βγει και να μιλήσει στην κοινωνία. “Το πιο εύκολο θα ήταν για όλους μας, κυρίως για εμάς που έχουμε καριέρα και δουλειά, να κάνουμε κριτική και να στεκόμαστε απ’ έξω. Κι εγώ είμαι οπαδός της σύνθεσης, δεν είμαι των εντάσεων. Γι’ αυτό και στο πανεπιστήμιο δεν αντιμετωπίζω προβλήματα ταμπέλας. Ετσι κι αλλιώς, πολιτική ταυτότητα έχουμε όλοι στη ζωή μας”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here