Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ στην Ελλάδα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε τη Παρασκευή 28 Μαΐου έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη του στο Ισραήλ για τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα με την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς.

Πιο συγκεκριμένα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από πολίτες, οι οποίοι πιστεύουν στην  Ελληνοϊσραηλινή φιλία και την στρατηγική εμβάθυνση των σχέσεων των δυο χωρών. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που υπήρξε συγκέντρωση υπέρ του Ισραήλ, γεγονός που αποδεικνύει πως οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια, της συγκέντρωσης διαβάστηκε σχετικό κείμενο, ενώ έξω από τη πρεσβεία τοποθετήθηκαν μπαλόνια με την Ελληνική και την Ισραηλινή σημαία και μοιράστηκαν τριαντάφυλλα στου παρευρισκόμενους .

Αναλυτικά το κείμενο που διαβάστηκε:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για την παρουσία σας στην αποψινή εκδήλωση υποστήριξης του κράτους του Ισραήλ και του Εβραϊκού λαού.

Σήμερα είναι εδώ κοντά μας, πολίτες που αγαπούν την ελευθερία, την ειρήνη, την δημοκρατία και την δικαιοσύνη και ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα στο κάλεσμα μας , ανεξαρτήτως από ποιους πολιτικούς χώρους και θρησκευτικές πεποιθήσεις προέρχονται, με σκοπό να καταδικάσουμε την Ισλαμική τρομοκρατία της Χαμάς, της χεζμπολά και τον Νέο Οθωμανικό Ερντογανισμό.

Ο Τούρκος πρόεδρος, εμποτισμένος με νέο-οθωμανικές ιδεοληψίες, ενίοτε και φαντασιώσεις, επιθυμεί να μετατραπεί σε ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου, εξαπολύοντας λεκτική επίθεση προς το Ισραήλ, ενώ η χείρα βοηθείας που τείνει προς την Παλαιστίνη και τη Χαμάς, ενόσω η πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής αναφλέγεται και πάλι, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, καθώς αποτελεί μεθοδευμένη στρατηγική ενός επίδοξου γεωπολιτικού παίκτη.

Το Ισραήλ είναι το μοναδικό εβραϊκό κράτος στο κόσμο, που παρά τις αντιξοότητες και τις επιθέσεις που δέχεται, καταφέρνει να διατηρεί το κοσμικό χαρακτήρα του κράτους, επιμένοντας στην προσπάθεια της αρμονικής συνύπαρξης. Είναι η μόνη φιλελεύθερη δημοκρατία στην μέση ανατολή, με μια κοινωνία ανοιχτή, που ενστερνίζεται τις αξίες της Δύσης, του τρόπου ζωής και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι δυο χώρες που από την αρχαιότητα διατηρούσαν φιλικούς δεσμούς και άφησαν το στίγμα τους στον παγκόσμιο πολιτισμό, ενώ συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να είναι δυνάμεις ειρήνης και σταθερότητας. Το Ισραήλ είναι ο σημαντικότερος γεωπολιτικός σύμμαχος μας και η φυσική εξέλιξη της σχέσης των δυο χωρών θα πρέπει να είναι η διαρκής συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη.

Με τη σημερινή μας συγκέντρωση, δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στο Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό.

Σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας για να υπερασπιστούμε τον Ελεύθερο Δημοκρατικό κόσμο απέναντι στον φανατισμό και τον εξτρεμισμό.

Ζήτω η Ελλάδα!!

Ζήτω το Ισραήλ!!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here