Καθαρισμός προσώπου: Το απαραίτητο βήμα για σωστή περιποίηση

Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Πιθανότατα πιστεύετε ότι πρέπει να το κάνετε για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, αλλά μάλλον είναι εντάξει να το παραλείψετε όταν αισθάνεστε κουρασμένες ή δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με αυτό. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει!

Φυσικά όλο το σώμα σας πρέπει να καθαριστεί, αλλά για τώρα, ας συζητήσουμε μόνο για το δέρμα του προσώπου και του λαιμού σας, καθώς είναι το πιο εκτεθειμένο μέρος του σώματός σας, και επίσης είναι αυτό που θα δείτε τα περισσότερα από τα πρόωρα σημάδια της γήρανσης, έτσι χρειάζεται την προσοχή σας και όλη τη βοήθεια που μπορείτε να του δώσετε.

Το πώς καθαρίζετε το δέρμα σας καθημερινά, είναι εξίσου σημαντικό με το γιατί πρέπει να το καθαρίζετε.

Πρώτον, για την αφαίρεση του μακιγιάζ και των ρύπων. Αλλά δεύτερον και εξίσου σημαντικό είναι ότι, ακόμα κι αν δεν έχεις βαφτεί ή βγει έξω, θα πρέπει και πάλι να ακολουθήσεις κανονικά τη ρουτίνα καθαρισμού σου.

Αυτό ισχύει, γιατί η επιφάνεια του δέρματος αποτελείται από ενδοκυτταρικά λιπίδια (λίπη), σκεφτείτε αυτά τα λιπίδια όχι σαν τη λιπαρότητα στο δέρμα σας, αλλά σαν κόλλα που συγκρατεί το δέρμα σας, εξασφαλίζοντας μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα. Ομοίως, η υπερβολική αφαίρεση των μεσοκυτταρικών λιπιδίων θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του λίπους μεταξύ των κυττάρων του δέρματος σας και έτσι θα αποκτήσετε ένα δέρμα που δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Θα γνωρίζετε βεβαίως, ότι αυτό συμβαίνει όταν υποφέρετε από υπερβολική ξηρότητα, αφυδάτωση, ερυθρότητα, κνησμό και ερεθισμό.

Μπορεί να πιστεύετε ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του ευαίσθητου δέρματος και θα έχετε δίκιο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για μια ευαισθησία, που προκαλείται από ακατάλληλο καθαρισμό, όχι απαραίτητα κάτι με το οποίο γεννηθήκατε δηλαδή.

Τώρα πιθανά θα σκέφτεστε ότι εάν αυτό συμβαίνει όταν καθαρίζω το πρόσωπό μου, τότε καλύτερα να μην το καθαρίσω καθόλου, ωστόσο αυτό θα ήταν καλό μόνο στην περίπτωση που δε χρησιμοποιείτε ποτέ μακιγιάζ και το δέρμα σας δεν εκτέθηκε ποτέ στη ρύπανση ή εάν ζούσατε σε μια φούσκα. Υποθέτω ότι δεν το κάνετε, οπότε ο καθαρισμός είναι καλή ιδέα, απλά πρέπει να επιλέξετε αυτόν που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here