ΕΜΑ: Αναβάλλεται για τις 6/1 η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Moderna

Αναβάλλεται για τις 6 Ιανουαρίου η συζήτηση των στελεχών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού, παρά τη συνεδρίαση που έλαβε χώρα σήμερα, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο EMA με ανάρτηση στο twitter: «η συζήτηση της επιτροπής για το εμβόλιο COVID-19 της Moderna δεν έχει ολοκληρωθεί σήμερα. Θα συνεχιστεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021. Δε θα εκδοθεί περαιτέρω ανακοίνωση σήμερα από τον EMA».

Σημειώνεται ότι η επιτροπή του Οργανισμού για τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση (CHMP) συνεδρίασε εσπευσμένα σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει για το εμβόλιο της Moderna, δύο ημέρες νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία συνεδρίασης.


Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει τη μισή δόση του εμβολίου της Moderna σε μερικούς ανθρώπους, προκειμένου να επιταχύνει τους εμβολιασμούς, όπως δήλωσε ομοσπονδιακός αξιωματούχος την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ο Moncef Slaoui, επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed, του ομοσπονδιακού προγράμματος εμβολίων, δήλωσε στο CBS ότι αξιωματούχοι συζητούν με τη Moderna και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων σχετικά με αυτή την προοπτική, παρόλο που το εμβόλιο της εταιρείας απαιτεί δύο δόσεις.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε ότι για το εμβόλιο της Moderna, δίνοντας το ήμισυ της δόσης σε άτομα ηλικίας από 18 έως 55 ετών, θα επιτύχουμε τον στόχο της ανοσοποίησης του διπλάσιου αριθμού ατόμων, με τις δόσεις που έχουμε», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «γνωρίζουμε πως προκαλεί την ίδια ανοσοαπόκριση» στην πλήρη δόση.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν πως είχαν χορηγήσει 4.255.756 πρώτες δόσεις των εμβολίων COVID-19 στη χώρα το Σάββατο το πρωί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here