«Ρήγμα» για τα Θεοφάνεια: Ήξεις αφήξεις για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην ορκωμοσία

Στο σημερινό τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου, πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος είναι δεδομένο πως θα συζητήσουν το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μητροπολιτη Αθηναγόρα, στο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να βρεθεί σήμερα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Όπως έχει γίνει γνωστό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παρευρεθεί στο πρώτο γκρουπ της ορκωμοσίας στις 11:00 το πρωί.

Η σύγχυση που επικρατεί γύρω από το θέμα δηλώνει την προφανή δυσαρέσκεια της Εκκλησίας για τις αποφάσεις των μέτρων, αλλά και τον προβληματισμό της κυβέρνησης για το «αντάρτικο» των ιεραρχών.

Στο σημερινό τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου, πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος είναι δεδομένο πως θα συζητήσουν το ζήτημα που έχει προκύψει για την λειτουργία των εκκλησιών τα Θεοφάνεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να τελέσει την Τετάρτη (6/1) τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εκκλησιαστικοί κύκλοι δήλωναν αιφνιδιασμένοι από την κυβερνητική απόφαση, επιμένοντας ότι τα συμφωνηθέντα (περιοριστικά μέτρα ανάλογα των Χριστουγέννων) πρέπει να τηρηθούν.

Λίγο νωρίτερα μιλώντας στο OPEN o ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας Δικαιάκος, γνωστοποίησε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δεν αναμένεται να παρευρεθεί στην τελετή της σημερινής ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς όπως τόνισε, θεσμικά ο Αρχιεπίσκοπος παρευρίσκεται μόνο στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here