Βρετανία Lockdown: Σε αυστηρό εγκλεισμό προχωρά η Αγγλία [pic, vid]

Βρετανία Lockdown: Σε αυστηρό εγκλεισμό προχωρά η Αγγλία. Η πανδημία έχει μολύνει πάνω από 85,2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει σκοτώσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία σε πραγματικό χρόνο που συνέταξε το Κέντρο Επιστημών και Μηχανικής Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Η Αγγλία θα μπει στο αυστηρότερο lockdown από αυτό του Μαρτίου, με τα σχολεία κλειστά και θα τους επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι μια φορά την ημέρα για άσκηση για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. “Εάν τα πράγματα πάνε καλά”, ανέφερε ο Τζόνσον, η κυβέρνηση αναμένει να είναι σε  θέση να προσφέρει την πρώτη δόση σε εκείνους που ανήκουν στις 4 κατηγορίες υψηλής προτεραιότητας μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι εξετάσεις “δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσουν κανονικά”, ανέφερε ο Τζόνσον.

Τα δημοτικά σχολεία, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κολέγια σε όλη την Αγγλία θα μεταφερθούν στην εξ αποστάσεως  διδασκαλία από αύριο – εκτός από τα παιδιά των βασικών εργαζομένων και τα ευάλωτα παιδιά. Οι τέσσερις επικεφαλής ιατρικοί υπάλληλοι του Ηνωμένου Βασιλείου και ο ιατρικός διευθυντής του NHS Αγγλίας συνέστησαν τη μετάβαση του επιπέδου συναγερμού του Ηνωμένου Βασιλείου από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 5, προειδοποιώντας ότι χωρίς δράση υπάρχει κίνδυνος να κατακλυστεί το NHS “σε αρκετούς τομείς”. Συμπλήρωσαν επίσης: “Τα κρούσματα αυξάνονται σχεδόν παντού, σε μεγάλο μέρος της χώρας λόγω της νέας, πιο μεταδοτικής παραλλαγής.

 

Δεν είμαστε βέβαιοι ότι το NHS μπορεί να διαχειριστεί μια περαιτέρω συνεχή αύξηση σε υποθέσεις και χωρίς περαιτέρω ενέργειες υπάρχει σημαντικός κίνδυνος το εθνικό σύστημα υγείας  να κατακλυστεί τις επόμενες 21 ημέρες”.  Όλα τα σχολεία και τα κολέγια στην Ουαλία θα περάσουν στην ηλεκτρονική εκμάθηση μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ανέφερε ο υπουργός Παιδείας. Ο αριθμός των ασθενών Covid- 19 στο νοσοκομείο στην Αγγλία ανήλθε σε 26.626 από τις 8 π.μ. στις 4 Ιανουαρίου. αύξηση από εβδομάδα σε εβδομάδα κατά 30%.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here