Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Απαραίτητες και οι δύο δόσεις λέει ο FDA

Εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: Απαραίτητες και οι δύο δόσεις λέει ο FDA. Όποιος λάβει το εμβόλιο Moderna  ή Pfizer πρέπει να λάβει δύο πλήρεις δόσεις, ανέφεραν δυο ανώτερα στελέχη της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Απέρριψαν επίσης άλλες ιδέες για επέκταση της προσφοράς εμβολίων και είπαν ότι οι άνθρωποι που εικάζουν για την πιθανότητα να κάνουν μόνο μία δόση ή να μειώσουν τις δόσεις στο μισό παρερμηνεύουν τα δεδομένα. Παρακολουθούμε τις συζητήσεις και τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ για τη μείωση του αριθμού των δόσεων, την παράταση του χρονικού διαστήματος μεταξύ των δόσεων, την αλλαγή της δόσης (μισή δόση), ή την ανάμειξη και ταύτιση εμβολίων προκειμένου να ανοσοποιηθούν περισσότεροι άνθρωποι κατά του COVID- 19″, ανέφεραν σε δήλωση ο Επίτροπος του FDA Δρ. Στήβεν Χαν και ο Δρ. Πίτερ Μαρκς, ο οποίος ηγείται στο τμήμα εμβολίων του FDA.

“Όλα αυτά είναι λογικά ερωτήματα που πρέπει να εξεταστούν και να αξιολογηθούν σε κλινικές δοκιμές. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η υπόδειξη αλλαγών στη δοσολογία ή στα προγράμματα αυτών των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τον FDA είναι πρόωρη και δεν βασίζεται αποκλειστικά στα διαθέσιμα στοιχεία. Χωρίς κατάλληλα στοιχεία που να υποστηρίζουν τέτοιες αλλαγές στη χορήγηση εμβολίων, διατρέχουμε σημαντικό κίνδυνο να θέσουμε τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο, υπονομεύοντας τις προσπάθειες ιστορικού εμβολιασμού για την προστασία του πληθυσμού από την COVID- 19″, πρόσθεσαν.

Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι θα επιτρέψουν περισσότερες από 21 ημέρες μεταξύ των δόσεων εμβολίων της Pfizer και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους ανθρώπους να εμβολιαστούν με δύο διαφορετικά εμβόλια. Οι Hahn και Marks απέρριψαν αυτές τις ιδέες για τις ΗΠΑ. “Τα διαθέσιμα δεδομένα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη χρήση δύο καθορισμένων δόσεων κάθε εγκεκριμένου εμβολίου σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Για το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, το διάστημα μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης είναι 21 ημέρες. Και για το εμβόλιο της Moderna, το διάστημα είναι 28 ημέρες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης”

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here