Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατί το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς [pic,vid]

Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατί το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς. Κάθε μέρα, η διαδικτυακή έρευνα Our World In Data δημοσιεύει πληροφορίες για τις δόσεις εμβολίων που χορηγούνται σε όλο τον κόσμο. Και κάθε μέρα, μια χώρα αναδύεται ως παγκόσμιος ηγέτης: Ισραήλ.

Για παράδειγμα, όταν η οργάνωση που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσε τα στοιχεία της για το Ιαν. 1, ο συνολικός αριθμός των δόσεων εμβολιασμού που χορηγήθηκαν ανά 100 άτομα για τον Καναδά ήταν 0,26. Για τις ΗΠΑ, ήταν 0,84. Ηνωμένο Βασίλειο: 1.47. Και για το Ισραήλ ήταν 11,55, 44 φορές περισσότερο από τον Καναδά. Αλλά το Ισραήλ, με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων, ήταν επίσης δεμένο για τρίτο στον κόσμο σε συνολικό αριθμό δόσεων (1 εκατομμύριο), πίσω από την Κίνα (4,5 εκατομμύρια) και τις ΗΠΑ (2,79 εκατομμύρια). Ο αριθμός των δόσεων του Καναδά ήταν περίπου κάτω από 100.000.

Όπως έγραψε ο Max Roser, ιδρυτής και διευθυντής του Our World In Data: “η χώρα φτάνει γρήγορα σε ένα σημείο όπου μαζικοί θάνατοι και μαζικοί αποκλεισμοί έχουν τελειώσει”. Οι λόγοι για την επιτυχία του Ισραήλ είναι πολύπλευροι και μπορεί να υπάρξουν διδάγματα που μπορεί να αντλήσει ο Καναδάς. Νομίζω ότι είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε πόσο οργανωμένο είναι το Ισραήλ όσον αφορά την πρόσβαση σε μια τεράστια ποσότητα εμβολίων και την κινητοποίηση της παραγωγής εμβολίων με πολύ γρήγορο τρόπο”, είπε ο Δρ. Isaac Bogoch, ένας ιατρός μολυσματικών ασθενειών και μέλος της ομάδας εργασίας της κυβέρνησης του Οντάριο για τη διανομή εμβολίων. “Και πρέπει να τους επαινέσουμε γι’ αυτό”. 

Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη έχει και τις διενέξεις της μιας  και οι Παλαιστίνιοι  στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα εμβολιαστούν από το Ισραήλ. Από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις 20 Δεκεμβρίου, το Ισραήλ έχει εμβολιάσει λίγο περισσότερο από το 11% του πληθυσμού του- 1 εκατομμύριο πολίτες- και στοχεύει στον εμβολιασμό του 1/4 όλων των Ισραηλινών μέχρι το τέλος του μήνα.

Πώς το Ισραήλ εκτέλεσε την ταχύτερη προσπάθεια εμβολιασμού στον κόσμο

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here