Σκέψεις μυαλό: Η ζωή σου είναι αντανάκλαση των σκέψεων σου

Έχετε ποτέ αισθανθεί ότι η ζωή είναι άδικη, ότι δεν έχετε τις ευκαιρίες που αξίζετε, ή ότι άλλοι δεν σας αντιμετωπίζουν όπως θα έπρεπε; Όλοι έχουμε περάσει εποχές όπου τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά, όπου νιώθουμε κολλημένοι ή κυνηγημένοι από κακή τύχη. Στην πραγματικότητα, τα πάντα γύρω σας αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση του μυαλού σας. Και έχετε επίσης τη δυνατότητα και την ευθύνη να δράσετε για να την αλλάξετε. Πολλοί από εμάς έχουν πέσει σε θυματοποίηση και αδυναμία απέναντι στη ζωή.

Έχουμε παραμείνει για χρόνια πιστεύοντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από τον έλεγχό μας και ότι, επομένως, δεν μπορούμε παρά να παραιτηθούμε από αυτό. Ωστόσο, αν δεν σας αρέσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ζωή σας, έχετε την επιλογή να κοιτάξετε μέσα για να βρείτε τις απαντήσεις. Όταν είμαστε δυσαρεστημένοι με την πραγματικότητα που πιστεύουμε ότι έπρεπε να ζήσουμε, δεν μπορούμε πάντα να προσδιορίσουμε τι είναι αυτό που μας ενοχλεί. Ίσως νιώθουμε ανεπιτυχείς, έλλειψη αγάπης ή αναγνώρισης, ή κουρασμένοι από την καταπολέμηση δυσμενών περιστάσεων. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε μια αλλαγή. Όμως, για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε τι θέλουμε να αλλάξουμε.

Μια άσκηση τόσο απλή όσο είναι διαφωτιστική συνίσταται στην παρατήρηση της κατάστασης της ζωής μας, στην ανάλυσή της και στην απάντηση στις ακόλουθες ερωτήσεις. Οι χώροι στους οποίους ζούμε, εργαζόμαστε ή ξοδεύουμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας είναι μια σαφής αντανάκλαση της κατάστασης του νου μας. Πώς είναι το δικό σου; Διατηρείτε τον χώρο σας καθαρό και ακατάστατο ή, αντίθετα, ζείτε με αποδιοργάνωση, χάος και συσσώρευση αντικειμένων; Κοιτάξτε γύρω σας, υπάρχει σύγχυση, συσσώρευση και αίσθημα αδράνειας; Αυτό συμβαίνει και σε εσάς εσωτερικά. Έτσι, είναι πιθανό ότι θα δυσκολευτείτε να αφήσετε το παρελθόν, να δώσετε προτεραιότητα και να βρείτε τάξη μέσα στις σκέψεις σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here