Φίλοι ή ξένοι: Είναι καλό να μείνω φίλη με τον πρώην μου

Μερικοί επαγγελματίες επιβεβαιώνουν ότι είναι καλύτερο να κυνηγούμε και να χτίσουμε, από τη διάλυση, μια ζωή στην οποία ο πρώην σύντροφός μας δεν έχει χώρο

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που σκέφτονται διαφορετικά και υπερασπίζονται ότι ένα άτομο με το οποίο έχετε γνωρίσει μπορεί να συνεχίσει να σας φέρνει θετικά πράγματα σε έναν άλλο τύπο σχέσης.

Μεταξύ των βασικών λόγων είναι ότι εάν είχατε μια τοξική σχέση, δεν είναι βολικό να συνεχίσετε να είστε φίλοι με τον πρώην σας.

Μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση, στο πλαίσιο των τοξικών σχέσεων, είναι εκείνη στην οποία υπήρξε κάποιο είδος κακοποίησης, είτε σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής ή οικονομικής.

Δεν θα ήταν καλή ιδέα να συνεχίσετε να συνδέεστε με κάποιον που σας έχει πληγώσει. Υπάρχει κάτι θετικό στη σχέση με τον πρώην μας; Μπορεί να υπάρχει. Μια αγάπη που τελειώνει δεν σημαίνει ότι τελειώνει οποιαδήποτε σχέση με αυτό το άτομο. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που έχουν αγαπήσει ο ένας τον άλλον συνεχίζουν να αγαπούν ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν αλλάξουν τον τρόπο που το κάνουν.

Με άλλα λόγια, κάποιος που είναι σημαντικός συνήθως δεν σταματά να είναι σημαντικός, ανεξάρτητα από το εάν διατηρείται η επαφή.

Τέλος, η επικοινωνία με έναν παλιό σύντροφο είναι μια προσωπική απόφαση που περιλαμβάνει κινδύνους και μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια μεγάλη πηγή πλούτου και ευτυχίας, αν και όχι με τον ίδιο τρόπο όπως πριν. Χωρίς καθορισμένους κανόνες ή καθολικές κατευθυντήριες γραμμές συμπεριφοράς, είστε αυτός που πρέπει να λάβετε αυτήν την απόφαση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here