Κυριάκος Μητσοτάκης: Η προστασία των πανεπιστημίων αποτέλεσε δέσμευση η οποία έγινε πράξη


Από το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για το επόμενο διάστημα λέγοντας «πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι»

«Από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του κατά το υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν προκειμένου το πιστοποιητικό εμβολιασμού να γίνει πράξη και η Ελλάδα «να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου».

«Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι αναμένεται αν δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων, τονίζοντας, «το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει».

Η προστασία των πανεπιστημίων, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, αποτέλεσε μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η οποία τελικώς «θα γίνει πράξη». Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και στην σημασία όπως τόνισε, που έχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα.

«Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

«Σταματώ εδώ επιμένοντας και επαναλαμβάνοντας τον μεταρρυθμιστικό και προωθητικό χαρακτήρα της σημερινής μας ατζέντας. Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή. Και γι’ αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ