Επίκαιρη ερώτηση Κώστα Ζουράρι για τον οίκο Dior και την Ακρόπολη


Δεν γνωρίζουμε ποιες ήταν οι απαιτήσεις του οίκου Dior για την παραχώρηση των ιερών μνημείων της Ακρόπολης

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Ζουράρις με θέμα: «Ομόφωνη, θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στο αίτημα του οίκου Dior για τις επιδείξεις του στις 14, 15 και 17 Ιουνίου 2021» προς την υπουργό πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μετά από συνεδρίαση που ξεκίνησε την Τρίτη 25 Μαΐου μετά τις 19:30 και ολοκληρώθηκε πριν από τις 2:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Μαΐου, συζήτησε και αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρήσει για το τριήμερο (14,15 και 17 Ιουνίου) τα αιτηθέντα από τον οίκο Dior, τα μεν ιερά μνημεία, Ακρόπολη, Αρχαία Αγορά, Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, Ναό του Δία στη Νεμέα, τα δε κοσμικά Ηρώδειο και Καλλιμάρμαρο για την επίδειξη μόδας του. Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση του ΚΑΣ και με δεδομένο ότι οι συνεδριάσεις των Συμβουλίων γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, δεν γνωρίζουμε ποιες ήταν οι απαιτήσεις του οίκου Dior και την αντίστοιχη μερική, τροποποιημένη ή ολική αποδοχή τους από το ΚΑΣ».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «απολύτως δυσεξήγητη έως ανεξήγητη την αποσιώπηση της συμφωνίας του Υπουργείου με τον οίκο Dior, διότι αυτή προφανώς δεν θίγει θέματα εθνικού απορρήτου» και ζητά τις πληροφορίες:

  • Ποια είναι η επακριβή παραχωρηθείσα εκ μέρους μας, χρησιπληξία και ενδεχομένως κακοπληξία τους την οποία οφείλουμε να γνωρίζουμε οι Πανέλληνες και οι Πανελληνίδες πριν από την εν αοριστία χρήσιν των ιερών ναών;
  • Όσο για τα υπόλοιπα κοσμικά μνημεία ποια είναι όλα τα αντιστοιχούντα προς την παραχώρηση στοιχεία, π.χ. τρόποι χρήσεως, αμοιβή, διαφημιστικά και ενδεχομένως καταπόνησή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ