Η Ρωσία αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα δυτικά σύνορά της σε «απάντηση» στο ΝΑΤΟ


Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, είπε τη Δευτέρα πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είχαν αυξήσει τη στρατιωτική τους δραστηριότητα δυτικά της Ρωσίας, κάτι που απαιτεί την απάντηση της Μόσχας.

«Οι ενέργειες των δυτικών συναδέλφων μας καταστρέφουν το σύστημα ασφαλείας του κόσμου και μας αναγκάζουν να λαμβάνουμε επαρκή αντίμετρα» είπε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. «Περίπου 20 στρατιωτικοί σχηματισμοί και μονάδες θα σχηματιστούν στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια ως το τέλος του έτους» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το πρακτορείo TASS, τα μέτρα αυτά θα είναι σε συγχρονισμό με παραδόσεις προηγμένων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. «Αυτό το έτος περίπου 2.000 οπλικά συστήματα έχει σχεδιαστεί να παραδοθούν στα στρατεύματα της περιφέρειας» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι, πέρα από τη δημιουργία νέων στρατιωτικών σχηματισμών και την παράδοση προηγμένων όπλων, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βελτιώνουν συνεχώς την εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού/ηγεσίας.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα η Ρωσία προανήγγειλε «δυσάρεστα» σήματα στις ΗΠΑ, εν όψει συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών τον επόμενο μήνα- μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είπε ότι θα πίεζε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στη συνάντησή τους στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

Με πληροφορίες από Reuters, TASS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ