Θεοδωρίδου: Υπό εξέταση ο εμβολιασμός των παιδιών – Δεν θα είναι υποχρεωτικός


Κρούσματα σήμερα: Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα (31/05), η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους – Τι ανέφερε η κα. Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό των παιδιών

  

Όπως κάθε Δευτέρα στις 18:00, έτσι και σήμερα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις γύρω από τον εμβολιασμό στη χώρα μας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας της, συγκινημένη, στον θάνατο της 44χρονης Γλυκερίας στέλνοντας τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας από την Κρήτη.

Στην συνέχεια η ίδια αναφέρθηκε στην συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών, παρουσιάζοντας στοιχεία από πρόσφατη μελέτη που έγινε αφού έγινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε παιδιά με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά.

«Η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους και θα αποφανθεί για το ζήτημα», ανέφερε προαναγγέλλοντας εξελίξεις και στην χώρα μας για τον εμβολιασμό των παιδιών σημειώνοντας ακόμα ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση και ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός.

«Τις τελευταίες ημέρες πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνουν θέματα για την τρίτη πιθανή δόση εμβολίου, για τους συνδυασμούς μεταξύ εμβολίων αλλά και για την τυχόν ύπαρξη νέων εμβολίων», είπε κλείνοντας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ