Από τα ρεβεγιόν και τις θρησκευτικές τελετές η διασπορά του κορονοϊού στην Αλίαρτο – Όλα τα μέτρα

Σε αυστηρό lockdown μπαίνει την Τετάρτη ο Αλίαρτος, έπειτα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή, με τον δήμαρχο να αναφέρει πως οι μολύνσεις προέκυψαν από θρησκευτικές τελετές και συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Ντασιώτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, ανέφερε πως στην περιοχή υπάρχει επιβαρυμένο ιικό φορτίο, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ελεγχθεί.

Ο κ. Ντασιώτης εξήγησε ότι μόνο στην κωμόπολη της Αλιάρτου εντοπίζονται 35 κρούσματα, αριθμός που όπως τόνισε ίσως φαίνεται μικρός σε απόλυτους αριθμούς, αλλά αν υπολογιστούν και οι επαφές, ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος.

Τόνισε δε, ότι η διασπορά στο Δήμο προέκυψε έπειτα από θρησκευτική τελετή και τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν από την Τετάρτη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην περιοχή βρίσκονται στο «κόκκινο» και μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, επιβλήθηκαν, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν εισηγήσεων του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη, της Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από την Τετάρτη (06/01) στις 06:00 μέχρι την Παρασκευή (15/01) οπότε και θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Με βάση τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Κοινότητας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης,, λαμβάνονται έτσι τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00΄ έως τις 05:00΄απαγόρευση οποιαδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του Δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης

  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
    Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Κοινότητας.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τετάρτη 06/01/2021 και ώρα 06:00΄ μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here