Σιγκαπούρη ιχνηλάτηση: Μέσω κινητού η ανίχνευση επαφών για κορωνοϊό

Σιγκαπούρη ιχνηλάτηση: Μέσω κινητού η ανίχνευση επαφών για κορωνοϊό. Ανησυχίες για την ιδιωτικότητα εκφράζονται από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε ότι τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα COVID-19 για την ανίχνευση επαφών μπορεί να παραδίδονται στην αστυνομία για ποινικές έρευνες.

Ο Ντέσμοντ Ταν, υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε: “Η αστυνομία της Σιγκαπούρης είναι εξουσιοδοτημένη για την απόκτηση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων TracePlus, για ποινικές έρευνες”. Αυτό ήταν αντίθετο με προηγούμενες διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Η Εφαρμογή  χρησιμοποιείται από το 78% των ανθρώπων στη Σιγκαπούρη, μια χώρα 5,7 εκατομμυρίων. Η Σιγκαπούρη επαινέθηκε για τη διαχείριση της πανδημίας και είχε λίγες περιπτώσεις COVID-19 σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες. Έχει αναφέρει 29 θανάτους και λιγότερες από 60.000 περιπτώσεις, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η ευρεία χρήση της τεχνολογίας ανίχνευσης επαφών θεωρείται βασικός παράγοντας για την επιτυχία αυτή.

Από την άλλη μεριά οι εκπρόσωποι της εφαρμογής έκανε δήλωση περί απορρήτου για να διευκρινίσει ότι υπάρχουν πράγματι περιστάσεις στις οποίες τα δεδομένα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς άλλους από τους σκοπούς της δημόσιας υγείας: “Τα δεδομένα TracePlus μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις όπου η ασφάλεια των πολιτών επηρεάζονται ή έχουν επηρεαστεί. Οι αστυνομικοί μπορούν να επικαλούνται εξουσίες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΔΕ) για να ζητούν από τους χρήστες να ανεβάζουν τα δεδομένα TracePlus για ποινικές έρευνες. Ο Ταν πρότεινε στην κυβέρνηση να αποκλείσει τα δεδομένα ανίχνευσης συμβάσεων από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για να μην αποθαρρύνει τους ανθρώπους από τη χρήση της εφαρμογής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here