Ερωτική ζωή: Άγχος για ρομαντική σχέση και πώς να το αποδυναμώσεις

 

Αυτό δεν είναι πεταλούδες, παιδιά. Είναι το αντίθετο.  Ψύλλοι ίσως; Μετάφραση: Είναι χάλια και μπορεί να καταστρέψει το ρομάντζο σου εκ των έσω. Ας μπούμε σε αυτό (για να το ξεπεράσουμε). Εδώ, αποδυναμώνουμε το άγχος, από πού προέρχεται και τρόπους που μπορείς να το ξεπεράσεις. Το άγχος δεν είναι κάτι νέο για τους περισσότερους από εμάς. Ανησυχούμε εδώ και εκεί για τα επερχόμενα κοινωνικά γεγονότα, τις προθεσμίες εργασίας και τα ορόσημα της ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ψυχιατρική Ένωση, μια αγχώδης διαταραχή είναι μια διαγνώσιμη ψυχική διαταραχή που περιλαμβάνει πιο έντονες και συχνές εκρήξεις ακραίας ανησυχίας.

Το άγχος της σχέσης, όπως όλες οι μορφές άγχους, φαίνεται διαφορετικό σε όλους. Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή µπορεί να προκαλέσει ανησυχία, αναποφασιστικότητα, κόπωση, αϋπνία, τεταμένους µύες, ευερεθιστότητα και κατάθλιψη. Θα παντρευτείτε; Θέλετε τα ίδια πράγματα από τη ζωή σας; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να υποβάλετε αυτές τις ερωτήσεις; Τρόποι να ξεπεράσετε το άγχος της σχέσης σας:

  • Αναρωτηθείτε, “Αξίζει η σχέση;”
  • Αντιμετωπίστε το κατά μέτωπο. Δε μπορείς να λύσεις ένα αίνιγμα χωρίς να μελετήσεις τα δεδομένα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε το άγχος της σχέσης χωρίς να το αναφέρετε και να μιλήσετε στο σύντροφό σας γι’ αυτό.
  • Φρόντισε τις προτεραιότητες σου. Είσαι το 50% μιας σχέσης. φέρτε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας στο τραπέζι.
  • Γράψτε τις σκέψεις σας. Ένα τεράστιο μέρος της κατάκτησης του άγχους (και πολλών ψυχικών διαταραχών) αλλάζει τον τρόπο που μιλάμε στους εαυτούς μας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here