Ιχθυέλαιο : Ο απόλυτος σύμμαχος για την υγεία της επιδερμίδας


Λάδι καρύδας , αμυγδαλέλαιο, λάδι jojoba, ελαιόλαδο – αυτά είναι όλα τα λάδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε DIY μια μέρα σπά στο σπίτι. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του ιχθυελαίου, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε σε στερεή, συμπληρωματική ή υγρή, εμφιαλωμένη μορφή και να το χρησιμοποιήσετε για την ενίσχυση των μαλλιών, νυχιών και δέρματος σας.

Από τι αποτελείτε το ιχθυέλαιο

  • Το ιχθυέλαιο αποτελείται από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα τα  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το docosahexaenoic acid (DHA), σημειώνει το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας . Το ιχθυέλαιο μπορεί επίσης να περιέχει βιταμίνες Α  και D , σελήνιο, και ρετινόλη.

Πότε πρέπει να βάλετε ιχθυέλλαιο στην επιδερμίδα σας

  • Μπορεί να είναι εντάξει να εφαρμόζετε τοπικά σε περιορισμένες περιοχές με ξηρότητα, ειδικά μη λιπαρά μέρη του προσώπου (όπως κοντά στα μάτια) ή τραχιά μπαλώματα στο σώμα. Αλλά μπορεί να φράξει τους πόρους και να επιδεινώσει τα ξεσπάσματα εάν είστε επιρρεπείς σε ακμή, οπότε να είστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιείτε εδώ.

Τα οφέλη του στην επιδερμίδα

  • Αυτό είναι το νέο σας λάδι μετά το ντους; «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι εξαιρετικά ενυδατικά. Μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος για να αποτρέψουν την απώλεια νερού.«Εάν χρησιμοποιείτε τοπικά ιχθυέλαιο, είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε σε ξηρές περιοχές. Χτυπήστε κοντά στα μάτια ή γύρω από τις άκρες του προσώπου σε μικρά τραχιά μπαλώματα, ή δοκιμάστε τα πραγματικά στεγνά μέρη αλλού στο σώμα σας, όπως αγκώνες και γόνατα.

Ηρεμεί το ηλιακό έγκαυμα

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ιχθυελαίου μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας σε φλεγμονώδη δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα , ηλιακό έγκαυμα ή ευαίσθητο δέρμα«Τα έλαια βοηθούν στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού των κυττάρων και βοηθούν στην αύξηση της αντοχής του δέρματος και στη μείωση της βλάβης του DNA στο δέρμα. Καταπολεμάει την λιπαρότητα των Μαλλιών.

Ακολουθεί βίντεο για το ιχθυέλαιο

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ