Αυτοφροντίδα: Ερωτήσεις για να μάθετε αν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας

Εάν αγαπάτε τον εαυτό σας, η ζωή γίνεται ευκολότερη. Εν μέρει επειδή αυτο – αυτοεκτίμηση είναι στενά συνδεδεμένη με αυτοεκτίμηση και αυτοθαυμασμό αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα για να απολαύσετε την ψυχική υγεία.  Ωστόσο, η εκτίμηση που ισχυρίζεται κανείς δεν είναι κάτι που παραμένει αμετάβλητο. Υπάρχουν στιγμές και στάδια στα οποία είμαστε περισσότερο αφοσιωμένοι στο να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και σε άλλα στα οποία είναι δύσκολο για εσάς να δείτε την καλή σας πλευρά.

Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε εάν αγαπάτε τον εαυτό σας αρκετά για να σας βοηθήσει . Είναι ένας οδηγός και δεν καλύπτουν όλες τις πτυχές, αλλά καλύπτουν το πιο ουσιαστικό. Μέσω αυτών μπορείτε να κάνετε μια γενική ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεστε και αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας.

Πέντε από αυτές τις ερωτήσεις έχουν ως εξής.

  • Αποδέχεστε τα ελαττώματα και τους περιορισμούς σας; Η αυτο-αποδοχή είναι απόδειξη ότι αγαπάτε τον εαυτό σας ή τουλάχιστον ότι δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να το κάνετε. Για να το εκμεταλλευτείτε, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τον εαυτό σας
  • Εκτιμάτε τις αρετές και τα επιτεύγματά σας; Ένα κλειδί για να ξέρετε αν αγαπάτε τον εαυτό σας
    Εξίσου σημαντικό με τον εντοπισμό ελαττωμάτων και περιορισμών είναι η αναγνώριση των δυνατοτήτων και των επιτευγμάτων.
  • Καταλαβαίνετε και συγχωρείτε τον εαυτό σας για λάθη; Το θέμα της κατανόησης και της συγχώρεσης των λαθών μας δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.
  • Επιτρέπετε στον εαυτό σας να εκφράσει τα συναισθήματά σας, ακόμη και αν αναστατώνει τους άλλους;
  • Φροντίζετε το σώμα και το μυαλό σας;

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here