Ενυδάτωση: Πόσα ποτήρια νερό χρειάζεσαι κάθε μέρα;

Το σώμα μας είναι περίπου 60 τοις εκατό νερό. Το σώμα χάνει συνεχώς νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως μέσω των ούρων και του ιδρώτα, αλλά και από τακτικές λειτουργίες του σώματος, όπως η αναπνοή. Για να αποφύγετε την αφυδάτωση, πρέπει να λαμβάνετε άφθονο νερό από ποτό και φαγητό κάθε μέρα.

 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το πόση ποσότητα νερού πρέπει να πίνετε καθημερινά. Οι ειδικοί της υγείας συνιστούν συνήθως οκτώ ποτήρια, που ισούται με περίπου 2 λίτρα την ημέρα. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να πίνετε νερό συνεχώς όλη την ημέρα, ακόμα και όταν δεν διψάτε. Όπως με τα περισσότερα πράγματα, αυτό εξαρτάται από το άτομο. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τελικά πόση ποσότητα νερού χρειάζεστε.

Το πόσο νερό χρειάζεστε εξαρτάται από πολλά πράγματα και ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Για ενήλικες, η γενική σύσταση από τις Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικών και Ιατρικής των ΗΠΑ αφορά: 11,5 φλιτζάνια (2,7 λίτρα) την ημέρα για τις γυναίκες 15,5 φλιτζάνια (3,7 λίτρα) την ημέρα για τους άνδρες Αυτό περιλαμβάνει υγρά από νερό, ποτά όπως τσάγια και χυμούς και από τρόφιμα. Παίρνετε κατά μέσο όρο 20 τοις εκατό του νερού σας από τις τροφές που τρώτε. Το πόσο νερό χρειάζεστε εξαρτάται επίσης από:

Που μένετε.

Θα χρειαστείτε περισσότερο νερό σε ζεστές, υγρές ή ξηρές περιοχές. Θα χρειαστείτε επίσης περισσότερο νερό εάν ζείτε στα βουνά ή σε μεγάλο υψόμετρο.

Τη διατροφή σας.

Εάν πίνετε πολύ καφέ και άλλα ποτά με καφεΐνη, μπορεί να χάσετε περισσότερο νερό λόγω επιπλέον ούρησης. Θα χρειαστεί επίσης να πιείτε περισσότερο νερό εάν η διατροφή σας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλμυρά, πικάντικα ή ζαχαρούχα τρόφιμα. Ή, περισσότερο νερό είναι απαραίτητο εάν δεν τρώτε πολλά ενυδατικά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως φρέσκα ή μαγειρεμένα φρούτα και λαχανικά.

Τη θερμοκρασία ή την εποχή.

Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο νερό τους πιο ζεστούς μήνες από τους πιο κρύους λόγω της εφίδρωσης.

Το περιβάλλον σας.

Εάν περνάτε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους στον ήλιο ή σε ζεστές θερμοκρασίες ή σε ένα θερμαινόμενο δωμάτιο, μπορεί να αισθανθείτε πιο διψασμένοι γρηγορότερα.

Πόσο ενεργοί είστε.

Εάν είστε δραστήριοι κατά τη διάρκεια της ημέρας ή περπατάτε ή στέκεστε πολύ, θα χρειαστείτε περισσότερο νερό από κάποιον που κάθεται σε ένα γραφείο. Εάν ασκείστε ή έχετε έντονη δραστηριότητα, θα πρέπει να πιείτε περισσότερο για να καλύψετε την απώλεια νερού.

Την υγεία σας.

Εάν έχετε λοίμωξη ή πυρετό ή εάν χάσετε υγρά λόγω εμέτου ή διάρροιας, θα χρειαστεί να πιείτε περισσότερο νερό. Εάν έχετε μια κατάσταση υγείας, όπως ο διαβήτης, θα χρειαστείτε επίσης περισσότερο νερό. Ορισμένα φάρμακα όπως τα διουρητικά μπορούν επίσης να σας κάνουν να χάσετε νερό.

Έγκυος ή θηλασμός.

Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε το μωρό σας, θα χρειαστεί να πιείτε επιπλέον νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Το σώμα σας κάνει τη δουλειά για δύο ή περισσότερα άτομα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here