Κορωνοϊός Πανδημία: Η Ινδία επανδρώνει τρίτες χώρες με εργαζομένους υγείας

Η Ινδία ετοιμάζεται να προμηθεύσει περίπου 0,3 εκατομμύρια εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που χρειάζονται σε εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και του Καναδά, έως το 2022 για να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν καλύτερα για οποιαδήποτε μελλοντική πανδημία.

Η ζήτηση είναι υψηλότερη για νοσηλευτές, κοινοτικούς λειτουργούς υγείας και επαγγελματίες υγείας στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ελβετία και τη Νέα Ζηλανδία. Η ινδική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Επιχειρήσεων (MSDE), βρίσκεται σε συνομιλία με τους ομολόγους του σε αυτές τις χώρες για να αξιολογήσει τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους και να δημιουργήσει ρόλους εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες τους για ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Μέση Ανατολή, προστίθενται στον κατάλογο καθώς αυξάνουν επίσης τη ζήτηση για εργαζομένους στον τομέα της υγείας από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ενισχύοντας το όραμα της Ινδίας να γίνει η πρωτεύουσα δεξιοτήτων του κόσμου. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Κατάρ, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και η Σιγκαπούρη.

«Ακολουθεί μια κεντρική προσέγγιση όσον αφορά την πραγματική ζήτηση της αγοράς, τη διαθεσιμότητα και την προσβασιμότητα για την ινδική αγορά», πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Η άσκηση που βρίσκεται σε λειτουργία τους τελευταίους εννέα μήνες ξεκίνησε μετά το υπουργείο ανάπτυξης δεξιοτήτων και επιχειρηματικότητας που πραγματοποίησε χαρτογράφηση χάσματος δεξιοτήτων σε διάφορες χώρες για επαγγελματίες του τομέα της υγείας.

Η κυβέρνηση αξιολογεί ταυτόχρονα τους κανόνες ακινητοποίησης όλων αυτών των χωρών για να κατανοήσει τις πολυπλοκότητες και πώς μπορεί να απλοποιηθούν για να διευκολυνθεί η μετακίνηση εργαζομένων από την Ινδία. Η Ινδία σύντομα θα συγκροτήσει μια κοινή ομάδα εργασίας με αυτά τα έθνη για να καταρτίσει έναν χάρτη πορείας για τη συνεργασία για την κυκλοφορία των εργαζομένων.

Αυτό θα ακολουθηθεί από την υπογραφή συμφωνιών με αυτές τις χώρες που θα ορίζουν σαφώς τους όρους επαφής για αυτούς τους εργαζόμενους, τους ρόλους εργασίας που χρειάζονται και άλλες τεχνικές ακινητοποίησης για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση των εργαζομένων από την Ινδία σε αυτούς τους συγκεκριμένους προορισμούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here