Πρωινή ρουτίνα: Τα 5 βήματα για ένα πλήρες πρωινό ομορφιάς

Η νυχτερινή φροντίδα δέρματος στοχεύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων, πριν ξεκινήσει η αναγεννητική διαδικασία του ύπνου, αλλά η φροντίδα του δέρματος κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει να κάνει με την προστασία και τη συντήρηση. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια νεανική επιδερμίδα αργότερα, μπορείτε να διατηρήσετε μόνο αυτήν που έχετε τώρα.

Θα μπορούσαν εύκολα να υπάρξουν δώδεκα βήματα για την πιο αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης δέρματος το πρωί, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές… κανείς δεν έχει χρόνο γι’ αυτό.

 

Βήμα 1: Λάδι καθαρισμού

Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση το λάδι τη νύχτα, ένα καθαριστικό λάδι το πρωί είναι απολύτως απαραίτητο για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά αυτά τα προϊόντα. Τρίψτε δύο σταγόνες καθαριστικού με βάση το λάδι στην παλάμη του χεριού σας πριν κάνετε μασάζ στο δέρμα και κάτω από το λαιμό σας και στη συνέχεια αφιερώστε ένα λεπτό για να δουλέψετε με το προϊόν και να τονώσετε την κυκλοφορία. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και αφήστε το δέρμα υγρό.

 

Βήμα 2: Καθαριστικό με βάση το νερό

Ένα καθαριστικό με χαμηλό PH σε νερό στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας βοηθά να καθαρίσετε βαθιά χωρίς να προκαλεί ερυθρότητα, που είναι δύσκολο να καταπραύνετε πριν από την εφαρμογή μακιγιάζ. Ενώ το πρόσωπό σας είναι ακόμα υγρό από το πρώτο βήμα, επεξεργαστείτε το καθαριστικό με βάση το νερό κάνοντας αφρό και αφήστε το να καθίσει ως μάσκα στο δέρμα σας για λίγα λεπτά εάν έχετε χρόνο -μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν το χρόνο για να βουρτσίσετε τα δόντια σας, και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Ταμπονάρετε με μία καθαρή πετσέτα το δέρμα σας για να στεγνώσει – μην το τρίβετε.

 

Βήμα 3: Τόνερ

Το Toner είναι το πιο παρεξηγημένο προϊόν περιποίησης του δέρματος, καθώς είναι πολύ πιο σημαντικό από ό, τι το θεωρούμε. Το τόνερ είναι το πρώτο προϊόν φραγμού που εφαρμόζετε – το καλό τόνερ εξισορροπεί το PH του δέρματός σας και προορίζεται να ενυδατώσει.

 

Βήμα 4: Ορός

Το πιο σημαντικό (και ακριβό) βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας – εκτός από την προστασία από τον ήλιο – είναι ένας ορός πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Το πρόσωπό σας έχει να αντιμετωπίσει πολλούς παράγοντες, που του κάνουν κακό και το βλάπτουν όλη την ημέρα: το καυσαέριο, η βρώμικη οθόνη του τηλεφώνου σας, τα επίπεδα της κορτιζόλης σας κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης, κ.λπ.

 

Βήμα 5: Ενυδάτωση

Δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, όσο ενυδατικό και να είναι το αντηλιακό σας, μια καλή ενυδατική κρέμα είναι must.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here