Λαμία Θεοφάνεια: Συγγνώμη ζητάει ο παπάς που έριχνε με μάνικα… αγιασμό [pic,vid]

Η κίνηση αυτή εξόργισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης  Συμεών ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε την ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδας. Ο κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός το καταδίκασε απερίφραστα διότι πρώτιστα συνιστά γελοιοποίηση του μυστηρίου του Αγιασμού, συν το γεγονός της παραβίασης τόσο των υγειονομικών μέτρων όσο και των εκκλησιαστικών νόμων, αλλά και διότι προκάλεσε τον σκανδαλισμό πολλών πιστών της Ενορίας και όχι μόνο.

Ο ιερέας Ν. Καρανάσιος με δήλωσή του ζητά, δημόσια συγγνώμη, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, με τον ίδιο πάνω στο αγροτικό να “αγιάζει” τους πιστούς, καταβρέχοντάς τους με τη μάνικα. Σε επιστολή που έστειλε στο LamiaReport λέει: “Έχοντας διακονήσει στη συγκεκριμένη ενορία ως εφημέριος εδώ και δέκα πέντε (15) περίπου συναπτά έτη και λόγω της αδυναμίας μου να επισκεφτώ και να αγιάσω κάθε σπίτι και κάθε πιστό αυτής, όπως έπραττα ακούραστα τα προηγούμενα έτη την παραμονή των Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανίων, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοΐου-COVID-19, θέλησα αυθόρμητα με τον τρόπο αυτό να έλθω κοντά στο ποίμνιό μου, το οποίο είχα στερηθεί από τον Νοέμβριο μήνα.

Και συνεχίζει: Δυστυχώς όμως, λόγω της εν αγνοία μου δημοσίευσης της εικόνας μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ενέργειά μου αυτή προκάλεσε σκανδαλισμό. Για την ενέργεια μου αυτή ζητώ ταπεινά συγνώμη, πρώτα και κύρια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών τον οποίο σέβομαι και τιμώ ως Πατέρα και Ποιμενάρχη μου, αλλά και από το ποίμνιο της Ενορίας μου το οποίο έως και σήμερα διακόνησα όσο και από τους λοιπούς πιστούς τους οποίους σκανδάλισε η συμπεριφορά μου αυτή».

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here