Γαλλία εμβόλιο: Επιφυλακτικοί οι πολίτες για τη λήψη του εμβολίου

Σύμφωνα με την έρευνα της Bristielle, οι επιφυλακτικοί της Γαλλίας συνήθως κατατάσσονται σε 3 κατηγορίες: νέοι, γυναίκες και άτομα ευθυγραμμισμένα με την πολιτική άκρα αριστερά και άκρα δεξιά. Ωστόσο, ο πιο συνηθισμένος λόγος, αναφέρει, είναι η δυσπιστία στην κυβέρνηση. Η Bristielle επισημαίνει 2 περιστατικά υγείας από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 τα οποία έχουν σημαδέψει τον γαλλικό πληθυσμό: το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β ξεπροβάλλει και ένα σκάνδαλο μόλυνσης αίματος που εμπλέκει την κυβέρνηση.

Μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κατά της ηπατίτιδας Β στις αρχές της δεκαετίας του 1990 συνέπεσε με αύξηση στις διαγνώσεις πολλαπλής σκλήρυνσης, οδηγώντας πολλούς να συνδέσουν τις δύο. Αν και οι µελέτες δεν βρήκαν πειστικά στοιχεία που να συνδέουν τα εμβόλια ηπατίτιδας Β και τη σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτό οδήγησε σε δραματική αύξηση της διστακτικότητας του εμβολίου. Το 1991, στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δημόσιας υγείας της Γαλλίας, η κυβέρνηση βρέθηκε να έχει χορηγήσει εν γνώσει της μεταγγίσεις με μολυσμένο αίμα από ανθρώπους που ήταν θετικοί στον ιό HIV σε τουλάχιστον 1.200 αιμορροφιλικούς, γεγονός που οδήγησε σε εκατοντάδες θανάτους.

Αξιωματούχοι της Γαλλικής κυβέρνησης είχαν αρχικά αναφέρει ότι δεν γνώριζαν ότι το αίμα ήταν μολυσμένο. Τρεις υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Πρωθυπουργού Λοράν Φάμπιους, κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία. Μόνο ένας κρίθηκε ένοχος και δεν έλαβε ποινή. Θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο εξαπλώνονται στη Γαλλία εδώ και μήνες. Μεταξύ των πιο ακραίων: η πεποίθηση ότι το εμβόλιο μεταβάλλει το DNA των ανθρώπων ή ότι περιέχει μικροτσίπ που έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν ανθρώπους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here