Μαλακτικό Ρούχα: Πότε είναι καλό να αποφεύγεται

Μαλακτικό Ρούχα: Σε πολλά νοικοκυριά, θα βρείτε ένα μπουκάλι μαλακτικό κοντά στο πλυντήριο. Υπάρχουν ολόκληροι διάδρομοι σε σούπερ μάρκετ γεμάτοι με μαλακτικά, σε διάφορα χρώματα και αρώματα. Το μαλακτικό κάνει τα ρούχα σας να βγαίνουν από το πλυντήριο απαλά και με φανταστική υπέροχη μυρωδιά, κάτι που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους χαρούμενους. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το μαλακτικό θα καταστρέψει τα ρούχα σας.

  1. Πετσέτες

Όλοι θέλουμε φυσικά ωραίες, απαλές πετσέτες. Οι σκληρές και τραχιές πετσέτες δεν μας αρέσουν και δεν τις χρησιμοποιούμε. Αυτός είναι ο λόγος που καλό θα ήταν να μην βάζετε μαλακτικό όταν πλένετε τις πετσέτες σας. Ακούγεται παράξενο αφού ο στόχος του μαλακτικού είναι να κάνει τις πετσέτες πιο μαλακές και απαλές. Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα! Στην αρχή οι πετσέτες σας γίνονται πιο απαλές, αλλά χαλάει γρήγορα η ποιότητά τους. Δεν θα απορροφούν πια την υγρασία τόσο εύκολα και θα φαίνονται βρώμικες. Θα ήταν πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε μισή κούπα άσπρο ξύδι σαν μαλακτικό.

  1. Υφάσματα

Επίσης καλό θα ήταν να μην βάζετε μαλακτικό όταν πλένετε ρούχα με μικροϊνες για τον ίδιο λόγο με τις πετσέτες. Το μαλακτικό κάνει τα ρούχα να μην μπορούν να απορροφήσουν το νερό με την ίδια ευκολία. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό σε αθλητικά ρούχα, αδιάβροχα ή ρούχα για προστασία από την φωτιά αν δεν θέλετε να χάσουν τις ιδιότητές τους. Τα ελαστικά και τα νάιλον ρούχα επίσης δεν χρειάζονται μαλακτικό, επομένως μην το χρησιμοποιείτε στα κολάν σας ή στα κολλητά σας τζίν.

  1. Ρούχα για μωρά

Τα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα το οποίο πιθανώς να εμφανίσει ερεθισμούς αν έρθει σε επαφή με ρούχα που πλύθηκαν με μαλακτικό. Επιπλέον, πολλά ρούχα για μωρά αντέχουν στην φωτιά και το μαλακτικό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητά τους. Είναι πολύ καλύτερο να βάζετε λίγο ξύδι.

  1. Απευθείας εφαρμογή

Ποτέ μην βάζετε μαλακτικό απευθείας πάνω στα ρούχα σας. Δεν είναι απορρυπαντικό ή σαπούνι αλλά κάτι που πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της  πλύσης. Αυτό γίνεται γιατί μπορεί να αφήσει στίγματα ή λεκέδες στα ρούχα σας αν το ρίξετε απευθείας πάνω τους και αυτοί οι λεκέδες δεν μπορούν να βγουν εύκολα. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό στο πλυντήριο αν είναι γεμάτο επειδή το υγρό δεν θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλα τα ρούχα.

  1. Περιβάλλον

Νοιάζεστε για το περιβάλλον; Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μαλακτικό. Περιέχει πολλά χημικά τα οποία είναι επιζήμια  για τους ανθρώπους, τα ζώα αλλά και το περιβάλλον γενικότερα. Αντί αυτού θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε λίγο άσπρο ξύδι ή ένα απορρυπαντικό το οποίο είναι βιοδιασπώμενο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here