Κίνα κρούσματα: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

Το Hebei, εισήλθε στην “κατάσταση πολέμου”, ανήλθε σε 51 από τις 52 νέες τοπικά μεταδιδόμενες υποθέσεις που αναφέρθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Υγείας την Πέμπτη. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 50 από αυτές τις περιπτώσεις βρίσκονταν στην επαρχιακή πρωτεύουσα, Shijiazhuang, μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων περίπου 300 χιλιόμετρα (200 μίλια) νότια του Πεκίνου. Οι αρχές της επαρχίας έχουν ξεκινήσει μαζικές δοκιμές, κλειστά σχολεία, απαγόρευση συγκεντρώσεων και ανέστειλε υπηρεσίες λεωφορείων και τρένων για να μειώσουν την εξάπλωση του ιού. Μέχρι στιγμής, έχουν συλλεχθεί περίπου 2 εκατομμύρια δείγματα από κατοίκους και έχουν δοκιμαστεί 600.000, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα China Daily.

Ο συνολικός αριθμός νέων κρουσμάτων COVID-19 για όλη την ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 63, σε σύγκριση με 32 που αναφέρθηκαν μια ημέρα νωρίτερα – ο μεγαλύτερος αριθμός σε μία ημέρα από τον Ιούλιο. Ο αριθμός των ασυμπτωματικών ασθενών, ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV- 2 αλλά δεν έχουν ακόμα εμφανίσει συμπτώματα, αυξήθηκε επίσης σε 79 από 64 ασθενείς την προηγούμενη ημέρα. Οι κύριοι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στο Shijiazhuang έχουν κλείσει και τα ταξίδια με λεωφορεία μεταξύ πόλεων έχουν διακοπεί σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού πέρα από την πόλη.

Η κρατική εφημερίδα Global Times ανέφερε ότι τα σιδηροδρομικά εισιτήρια από το Hebei στο Πεκίνο δεν πωλούνται πλέον. Ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός CCTV έδειξε ένα μικρό πλήθος που συγκεντρώθηκε έξω από έναν σιδηροδρομικό σταθμό. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID- 19 στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 87.278, ενώ ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.634. Shijiazhuang να κατευθύνεται από το ιατρικό προσωπικό με πλήρεις στολές κινδύνου και προστατευτική ένδυση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here