Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση στη JBS- Αποκαθίσταται η λειτουργία της


H βραζιλιάνικη JBS ενημέρωσε την αμερικανική κυβέρνηση πως μια κυβερνοεπίθεση με ransomware εναντίον της, που είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί η παραγωγή κρέατος στη βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, προήλθε από μια εγκληματική οργάνωση που πιθανότατα εδρεύει στη Ρωσία, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Η JBS, o μεγαλύτερος συσκευαστής κρέατος στον κόσμο, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι είχε σημειώσει «σημαντική πρόοδο ως προς τη διευθέτηση της κυβερνοεπίθεσης». Η «μεγάλη πλειονότητα» των εγκαταστάσεων βοδινού, χοιρινού, κοτόπουλου και προετοιμασμένων τροφίμων θα ήταν ικανές για λειτουργία την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταλαγιάσουν προβληματισμοί που είχαν προκύψει σχετικά με ενδεχόμενη άνοδο των τιμών των τροφίμων.

Η κυβερνοεπίθεση ακολούθησε μία τον προηγούμενο μήνα από μια ομάδα που συνδεόταν με τη Ρωσία εναντίον της Colonial Pipeline στις ΗΠΑ, που είχε αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στις παραδόσεις καυσίμων για αρκετές ημέρες στις ΗΠΑ.

Η JPS έπαυσε τη σφαγή ζώων σε όλες τις εγκαταστάσεις της την Τρίτη, σύμφωνα με στελέχη σωματείων. Τη Δευτέρα η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα παύση λειτουργίας στην Αυστραλία.

«Τα συστήματά μας επανέρχονται online και δεν τσιγκουνευόμαστε πόρους για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής» είπε ο Αντρέ Νογκουέιρα, διευθύνων σύμβουλος της JBS USA.

Με τις επιχειρήσεις στη βόρεια Αμερική να εδρεύουν στο Γκρίλεϊ του Κολοράντο, η JBS ελέγχει περίπου το 20% των δυνατοτήτων σφαγής για βοοειδή και χοίρους στις ΗΠΑ.

Η Κάριν Ζαν Πιερ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν έρθει σε επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση και πως το FBI διεξάγει έρευνα.

«Ο Λευκός Οίκος είναι σε επαφή απευθείας με τη ρωσική κυβέρνηση για αυτό το θέμα και δίνει το μήνυμα πως τα υπεύθυνα κράτη δεν δίνουν καταφύγιο σε εγκληματίες με ransomware» είπε η Ζαν Πιερ.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ