Εργασιακή εξέλιξη: Εδώ τα κλειδιά για επαγγελματική επιτυχία

Δεν είναι περίεργο, γιατί σχεδόν όλα όσα κάνει ο διάσημος διευθύνων σύμβουλος της Amazon τείνει να πιάσει. Αφού αποφοίτησε στην Επιστήμη και την Ηλεκτρονική Μηχανική, βαρέθηκε να είναι υπάλληλος μεγάλων εταιρειών, στις οποίες ήταν ένας από τους πολλούς. Όλα άλλαξαν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού όταν αναρωτήθηκε αν στα 80 θα αισθανόταν άνετα με τη ζωή που είχε ζήσει. Η απάντηση ήταν αρνητική και αυτή ήταν όταν αποφάσισε να κάνει κάτι πιο σημαντικό. Έγινε ένας από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στον κόσμο, έφτιαξε το διάσημο δεκάλογό του.

  1. Βάλτε τολμηρά στοιχήματα. Ένα από τα κλειδιά για την επαγγελματική επιτυχία είναι να προχωρήσουμε λίγο περισσότερο στον καθορισμό των στόχων.
  2. Αυτοπεποίθηση και σταθερότητα, περπατώντας σταθερά. Όταν μιλά για “σκληρά βήματα” αναφέρεται σε επιθετικές ενέργειες, με την καλή έννοια της λέξης.
  3. Η καλή φήμη είναι ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στα οποία μπορεί να βασιστεί ένας επαγγελματίας. Το κύρος συντομεύει τον δρόμο για να φτάσετε οπουδήποτε.
  4. Αναλάβετε δράση. Ένα από τα συχνά λάθη είναι να πείσετε τον εαυτό σας ότι απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις για να αρχίσετε να ενεργείτε.
  5. Βρείτε αρμονία στη ζωή. Δεν είναι δυνατόν να είσαι καλός επαγγελματίας εάν πριν από αυτό δεν είσαι σε θέση να εναρμονιστείς με τον εαυτό σου.

  1. Εκτελέστε την ιδέα σας. Οι καλές ιδέες δεν είναι έως ότου η πραγματικότητα τις υποστηρίζει με την πορεία της.
  2. Τα παραδείγματα και τα πρότυπα είναι πολύ σημαντικά.
  3. Κάνε ό, τι αγαπάς
  4. Όπως λέει η παλιά αφρικανική παροιμία « Αν θέλετε να πάτε γρήγορα, περπατήστε μόνος σας αλλά αν θέλετε να πάτε μακριά, πηγαίνετε μαζί».
  5. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα.  Αποφύγετε την άμεση ή βραχυπρόθεσμη προοπτική.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here