Ερωτική σχέση: Αναγνώρισε τον σεξουαλικό ναρκισσισμό

Ο σεξουαλικός ναρκισσισμός μοιράζεται πολλές πτυχές με τη ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας. Επιπλέον, χαρακτηρίζεται ειδικά από τα ακόλουθα:

  • Σεξουαλική εγωκεντρισμός
  • Έλλειψη ενσυναίσθησης (δεν τοποθετούνται στη θέση του άλλου, ούτε νοιάζονται για τις σωματικές ή συναισθηματικές τους ανάγκες).
  • Ανάγκη για έλεγχο και κυριαρχία έναντι του άλλου.
  • Γεύση για σχέσεις χωρίς δέσμευση.
  • Μεγάλη αίσθηση ανωτερότητας.
  • Υπερβολική ανησυχία για τη φυσική εικόνα.

 

Πρώτα από όλα, τα άτομα με υψηλό βαθμό σεξουαλικού ναρκισσισμού είναι συχνά πολύ καλά στην τέχνη της αποπλάνησης. Γενικά, προικισμένος με καλή φυσική εμφάνιση, διαλεκτική ικανότητα και, στην εμφάνιση, προσεκτικός και στοργικός με τους άλλους. Κυρίως, με εκείνους που δεν τους γνωρίζουν πολύ καλά. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του σεξουαλικού ναρκισσισμού είναι ότι στην αρχή οι άνθρωποι που το έχουν μπορεί να είναι πολύ ελκυστικοί. Με αυτόν τον τρόπο, η εμφάνισή σας, η αυτοπεποίθηση, οι αποφασιστικές ενέργειές σας… μπορούν να ευχαριστήσουν όσους βρίσκονται γύρω σας.

Ειδικά εκείνους με πιο εξαρτημένο προφίλ ή με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το σεξ είναι ένα επικίνδυνο στοιχείο όταν μπαίνει στις σχέσεις εξουσίας του ζευγαριού. Υπό αυτήν την έννοια, τα άτομα με σεξουαλικό ναρκισσισμό θα χρησιμοποιούν το σεξ ως όπλο. Με αυτόν τον τρόπο, εάν θέλουν να τιμωρήσουν τον σύντροφό τους – για οποιονδήποτε λόγο – μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σεξουαλικότητα για να το κάνουν. Εν κατακλείδι, πρέπει να προειδοποιήσουμε τους αναγνώστες μας ότι τα άτομα με αυτό το προφίλ δεν προσθέτουν τίποτα πολύτιμο στη ζωή των άλλων . Επιπλέον, θα τείνουν να τρέφονται με αυτό που παράγουν οι άνθρωποι γύρω τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here