Σεξουαλική ζωή: Αποχή και πνευματικότητα

Το πώς το σεξ ταιριάζει στην εικόνα της πνευματικής μας εξέλιξης δεν είναι εύκολο να απαντηθεί γιατί για κάθε άτομο θα προκύψει διαφορετικά. Όταν ρωτήθηκε για τη σεξουαλική συμπεριφορά ο Άγιος Παύλος, ήταν προσεκτικός να απαντήσει ότι η συμβουλή του δόθηκε “με άδεια, και όχι με εντολή”, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσε να κατανοήσει, αλλά δεν ήταν αυτός  που θα πει στους ανθρώπους τι να κάνουν. Στην αύρα, η σεξουαλική δραστηριότητα καταγράφεται πιο έντονα στη ρίζα chakra. Συνήθως υπάρχει μια φωτεινή κόκκινη ενέργεια που σχετίζεται με αυτό το κέντρο όταν η ενέργεια κινείται με θετικό και δημιουργικό τρόπο.

Το να ζητάς από το λευκό φως να πάει στο ριζικό chakra πριν συμμετάσχεις σε σεξουαλική δραστηριότητα είναι πολύ χρήσιμο για να αναβαθμίσεις την εμπειρία και να την κρατήσεις σε υψηλό κραδασμό. Πρέπει να εγκαταλείψω τη σεξουαλική ζωή για να μεγαλώσω πνευματικά; Η απάντηση είναι όχι. Μια ψυχή μπορεί να εξελιχθεί πνευματικά και να είναι σεξουαλικά ενεργή. Η μόνη φορά που το σεξ παρεμβαίνει είναι αν του δίνεις προτεραιότητα έναντι της πνευματικής σου ανάπτυξης. Έχει επίσης σημασία το είδος του σεξ που εξασκείστε. Προφανώς, η αδέξια δραστηριότητα δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να προχωρήσετε.

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να σπαταλήσουμε την πνευματική ενέργεια είναι μέσω της κατάχρησης της σεξουαλικής ενέργειας. Οι δύο πλησιέστεροι θησαυροί έρχονται μέσω σεξουαλικής οικειότητας. Σε κάποιο σημείο της πνευματικής σας εξέλιξης, το σεξ θα εξαφανιστεί από την εικόνα. Καθώς πλησιάζετε τον στόχο της διαφώτισης, θα υπάρχει η παρεπόμενη ανάγκη να απέχετε από το σεξ, έτσι ώστε οι δημιουργικές δυνάμεις να μπορούν να ανακατευθύνονται πλήρως για καθαρά πνευματικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here