Κορωνοϊός Sputnik-V: Βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία ζήτησε έγκριση του ρωσικού εμβολίου

Αίτηση για έγκριση έκτακτης χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V υπέβαλε βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία, για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της στην οικονομική εφημερίδα της Βραζιλίας Valor Econômico.

Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Anvisa.

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V είναι προγραμματισμένη να αρχίσει τον Ιανουάριο στη Βραζιλία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κάστρο Μαρκές, προσθέτοντας ότι η φαρμακευτική εταιρεία União θα είναι σε θέση να παράγει μηνιαίως 8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στις μονάδες που διαθέτει στην κεντρική Βραζιλία.

Η União Química δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα e-mail που της στάλθηκε, μέσω του οποίου ζητούσαν να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK είχε δηλώσει ότι η Ρωσία έως τον Ιούνιο του 2021, θα παράγει, περί τις 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V, ωστόσο αυτό ενδέχεται να συμβεί και νωρίτερα.

Βάσει όσων είχε αναφέρει ο ίδιος, το Δεκέμβριο θα παραχθούν περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Συγκεκριμένα ο Μαντούροφ είχε δηλώσει: «Τον Ιανουάριο με βάση τους αναπροσαρμοσμένους σχεδιασμούς θα υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, στην συνέχεια έως τον Απρίλιο θα παραχθούν 18 εκατομμύρια δόσεις και έως τον Ιούνιο θα φθάσουμε τα 30 εκατομμύρια δόσεις. Ωστόσο είμαι κατά κάποιο τρόπο αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να συμβεί νωρίτερα».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here