Πορώδες δέρμα: Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να μικρύνετε τους πόρους στο πρόσωπό σας;

Εδώ είναι τρεις αποτελεσματικοί τρόποι για τη μείωση της εμφάνισης των μεγάλων πόρων:

  1. Επιλογή προϊόντων με βάση το νερό

Τα ενυδατικά προϊόντα περιέχουν διάφορα δραστικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων λαδιών. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) συνιστά τη χρήση προϊόντων χωρίς λάδι. Άτομα με λιπαρό δέρμα θα επωφεληθούν από προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε ενυδατικά στοιχεία. Ωστόσο, τα προϊόντα με βάση το λάδι περιέχουν βαζελίνη, λάδι καρύδας και άλλα είδη λαδιού. Ενυδατώνουν αποτελεσματικά το δέρμα, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για άτομα με λιπαρό δέρμα και μεγάλους πόρους. Η περίσσεια λιπαρότητα που μαζεύεται στο δέρμα μπορεί να κάνει τους πόρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

  1. Καθαρισμός προσώπου πρωί και βράδυ

Το πλύσιμο του προσώπου είναι βασική φροντίδα του δέρματος. Η AAD προτείνει τα εξής: Πλύσιμο του προσώπου έως και δύο φορές την ημέρα, ή περισσότερο μετά από εφίδρωση ή αθλήματα χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και εφαρμόζοντας ένα απαλό καθαριστικό με καθαρά δάχτυλα, αποφεύγοντας το τρίψιμο του δέρματος και ταμπονάροντας το πρόσωπο με μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσει. Το πλύσιμο του προσώπου κάθε πρωί και βράδυ βοηθά στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και της βρωμιάς από τους πόρους. Αυτό μπορεί να τους κάνει λιγότερο ορατούς.

  1. Απολέπιση

Ένα άτομο με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να απολεπίζει μία ή δύο φορές την εβδομάδα το δέρμα του για να αφαιρέσει τους ρίπους και τα νεκρά κύτταρα, που μπορεί να φράξουν τους πόρους. Τα κατάλληλα προϊόντα μπορεί να περιέχουν: βήτα υδροξυ οξέα, όπως το σαλικυλικό οξύ, πολυυδροξυ οξέα, όπως λακτοβιονικό οξύ και γλυκονολακτόνη, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος και μανδελικό οξύ, που είναι για ευαίσθητο δέρμα. Είναι σημαντικό να μην κάνετε απολέπιση περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα, καθώς αυτό μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας. Αν και η απολέπιση βοηθά στη διατήρηση των πόρων, δυστυχώς οι πόροι μπορεί να φαίνονται μεγαλύτεροι εάν το δέρμα γίνει πολύ ξηρό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here