Διατροφή : Μάθετε τι είναι οι έρημοι τροφίμων


 Για πολλές οικογένειες στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι τόσο απλό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, περισσότερα από 23 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες ζουν σε περιοχές χωρίς πρόσβαση σε σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα που πωλούν μια ποικιλία προσιτών υγιεινών τροφίμων.

Αυτές οι κοινότητες, γνωστές ως έρημοι τροφίμων, είναι ένα σοβαρό   ζήτημα περιβαλλοντικής υγείας που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή των οικογενειών για γενιές.

Τι είναι οι έρημοι τροφίμων

  • Παρόλο που δεν υπάρχει κανένας τυπικός ορισμός, οι έρημοι τροφίμων θεωρούνται γενικά μέρη όπου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε προσιτές θρεπτικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Αντί για παντοπωλεία ή για αγορές αγροτών, αυτές οι περιοχές έχουν συχνά καταστήματα και βενζινάδικα με περιορισμένο χώρο αποθήκευσης για υγιεινές επιλογές – καθιστώντας τα θρεπτικά τρόφιμα σχεδόν απρόσιτα για πολλές οικογένειες εκεί.
  • Αλλά η προσβασιμότητα μπορεί να είναι σχετική, και η εγγύτητα με ένα κατάστημα είναι μόνο ένας παράγοντας πολλών που επηρεάζει την ικανότητα ενός ατόμου να τρώει υγιεινά. Το εισόδημα και οι πόροι (όπως η μεταφορά) μπορούν επίσης να εμποδίσουν τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε υγιεινές επιλογές τροφίμων
  • Η κοινωνικοοικονομική κατάσταση μπορεί επίσης να διαδραματίσει ρόλο, καθώς τα άτομα με χαμηλό εισόδημα τιμολογούνται από υψηλής ποιότητας τρόφιμα υγείας.

  • Τα γεύματα σε κουτί και τα κατεψυγμένα δείπνα γρηγορότερα και ευκολότερα στην προετοιμασία – κάτι που έχει μεγάλη σημασία όταν οι γονείς δουλεύουν πολλές δουλειές ή πολλές ώρες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
  • Από την πλευρά του, το USDA σφυρήλασε μερικές παραμέτρους στις έρευνές του για να προσδιορίσει εάν μια περιοχή είχε περιορισμένη πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα.
  • Ταξινόμησε μια αστική περιοχή ως έρημο φαγητού εάν ήταν πάνω από 0,5 ή ένα μίλι μακριά από ένα σούπερ μάρκετ, μανάβικο ή άλλες πηγές υγιεινών, προσιτών τροφίμων, και οι αγροτικές κοινότητες ήταν αυτές που βρίσκονται 10 ή 20 μίλια μακριά.

Ακολουθεί βίντεο για την παραγωγή τροφίμων

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ