Μαλλιά Ενυδάτωση: Πως να τα ενυδατώσεις φυσικά

Το σμήγμα στη συνέχεια πηγαίνει από το τριχωτό της κεφαλής για να λιπαίνει τους υπόλοιπους κλώνους των μαλλιών σας. Μερικές φορές αυτό το φυσικό σύστημα ενυδάτωσης μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό. Μπορεί να έχετε ανενεργούς αδένες ελαίου λόγω γενετικής ή ηλικίας. Ο τύπος και το μήκος των μαλλιών σας μπορεί επίσης να διαταράξει το σμήγμα να φτάσει στα μαλλιά σας εγκαίρως. Το υπερβολικό πλύσιμο και οι θεραπείες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ξηρά μαλλιά.

Πώς να ενυδατώσετε τα σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά είναι ο πιο ευαίσθητος τύπος στην ξηρότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή το σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φτάσει στις υπόλοιπες μπούκλες σας. Το υπερβολικό πλύσιμο και τα υπερβολικά σγουρά μαλλιά μπορούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε ξηρά, σγουρά μαλλιά με βαθιά ενυδατικά σαμπουάν και μαλακτικά. Αναζητήστε φυτικά έλαια σε λίστες συστατικών, όπως: αβοκάντο, αμύγδαλο, Άργκαν, ελιά, καρύδα. Αυτά είναι γνωστό ότι βοηθούν στη στεγανοποίηση της υγρασίας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια μόνοι σας ως εβδομαδιαία μάσκα μαλλιών.

Πώς να ενυδατώσετε τα χοντρά μαλλιά

Εάν βρίσκεστε στο σημείο όπου τα χοντρά μαλλιά σας έχουν περάσει από ξηρά σε χονδροειδή, θα πρέπει να εξετάσετε μια βαθιά ενυδατική θεραπεία. Το βούτυρο καριτέ είναι γνωστό ότι λειτουργεί καλά για εξαιρετικά ξηρά μαλλιά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα για να αποκαταστήσετε την υγρασία. Πάντα να χρησιμοποιείτε σπρέι προστασίας θερμότητας πριν χρησιμοποιήσετε θερμαινόμενα εργαλεία.

Πώς να ενυδατώσετε τα λεπτά μαλλιά

Τα λεπτά μαλλιά είναι λιγότερο ευαίσθητα στην εξάντληση της φυσικής υγρασίας επειδή το σμήγμα έχει περισσότερες πιθανότητες να δουλέψει. Εάν χρησιμοποιείτε βαφή μαλλιών, θερμαινόμενα εργαλεία ή πλένετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας είναι στεγνά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν και μαλακτικό που είναι ελαφρύ και σχεδιασμένο για λεπτά μαλλιά. Είναι επίσης καλύτερο να ενυδατώνετε μόνο τα άκρα των μαλλιών σας. Η τοποθέτηση κοντίσιονερ σε ήδη λιπαρό τριχωτό της κεφαλής θα βαρύνει τα μαλλιά σας κάτω. Πιθανές φυσικές θεραπείες κατάλληλες για τα λεπτά μαλλιά περιλαμβάνουν jojoba και έλαια λεβάντας.

Πώς να ενυδατώσετε τα ώριμα μαλλιά

Τα ώριμα και γκρίζα μαλλιά τείνουν να είναι πιο ξηρά λόγω της φυσικής διαδικασίας γήρανσης που επιβραδύνει τη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων. Μπορείτε να αναπληρώσετε αυτήν την απώλεια χρησιμοποιώντας ένα βαθύ ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό, μαζί με ένα ενυδατικό σπρέι. Η μείωση του αριθμού των φορών που πλένετε τα μαλλιά σας σε μια εβδομάδα μπορεί επίσης να αποτρέψει την υπερβολική ξηρότητα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here