Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας – Συστάσεις σε Ελλάδα: Αποφύγετε προκλήσεις στο Αιγαίο


Με… συστάσεις προς την Ελλάδα έληξε η 5ωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η Τουρκία υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθούν οποιεσδήποτε προκλήσεις, που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, παράνομες ενέργειες και επιθετικές δηλώσεις προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή για την επίτευξη πρόοδο επί των προβλημάτων μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονία και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο».

Την ίδια ώρα, την λύση δύο ανεξάρτητων, κυρίαρχων κρατών, θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα η Τουρκία στο ζήτημα του Κυπριακού και για την επίτευξη οριστικής λύσης

«Η Τουρκία με αποφασιστικότητα θα συνεχίσει να στηρίζει μια λύση δυο ανεξάρτητων, ισότιμων και κυρίαρχων κρατών και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τoυρκοκυπρίων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της για την ασφάλεια της χώρας και την ευημερία των γειτόνων της. «Η Τουρκία έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας. Το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στα νότια σύνορα της με σκοπό την πάταξη των τρομοκρατικών οργανώσεων και για την ασφάλεια της χώρας», υπογραμμίζεται.

Με πληροφορίες από: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ