Σπιρουλίνα Δέρμα: Τα ευεργετικά οφέλη της σπιρουλίνας για το δέρμα σας [vid]


Ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη, η σπιρουλίνα είναι ένα γαλαζοπράσινο φύκι ή κυανοβακτήριο, που έχει επαινεθεί πολλάκις για τα σημαντικά οφέλη του στην ανθρώπινη υγεία και ευεξία. Πρόκειται για μια πλήρη πρωτεΐνη, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και είναι πλούσια σε πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β και του σιδήρου. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων της, αυτό το ζωηρά πρασινο-μπλε φύκι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή όχι μόνο για την διατροφή σας, αλλά και τη ρουτίνα περιποίησης και φροντίδας του δέρματός σας.

Τα οφέλη της σπιρουλίνας για το δέρμα

  • Με βάση μελέτες, η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της υγείας του δέρματος με διάφορους τρόπους. Επειδή μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία του εντερικού συστήματος, που είναι γνωστό ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση και την υγεία του δέρματος. Ειδικότερα, έχει αποδειχθεί ότι η τακτική κατανάλωση σπιρουλίνας μπορεί να προάξει υγιέστερα μικροβιοτικά του εντέρου και αυτό έχει με τη σειρά του ως αποτέλεσμα ένα πιο υγιές και ανθεκτικό δέρμα.

 

  • Την ίδια στιγμή, αυτό το γαλαζοπράσινο φύκι έχει σημαντικές ενυδατικές, καθώς και αντιοξειδωτικές δράσεις. Χάρις στα πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει, η σπιρουλίνα μπορεί επίσης να προσφέρει αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτό διότι, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και, ως εκ τούτου, μπορεί να αποτρέψει τη βλάβη του δέρματος που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης. Πώς; Χάρις στην υψηλή της περιεκτικότητα σε φυκοκυανίνη. Η τελευταία είναι το κύριο δραστικό συστατικό της σπιρουλίνας και δίνει στα φύκια το πλούσιο μπλε-πράσινο χρώμα τους.
  • Τέλος, η σπιρουλίνα περιέχει επίσης πολλά σημαντικά αμινοξέα, μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η γλυκίνη και η προλίνη, που έχουν σημαντικά οφέλη για το δέρμα, καθώς το διατηρούν σφριγηλό και υποστηρίζουν την παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα.

 

Ακολουθεί βίντεο με τα ευεργετικά οφέλη της σπιρουλίνας για το δέρμα σας:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ