Πώς θα πωληθεί η ΔΕΠΑ Υποδομών


Στα ψιλά γράμματα της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη 10η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται και ο τρόπος πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών αλλά και του μεριδίου του 49% της θυγατρικής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που κατέχει η ιταλική ENI Gas e Luce.

Αυτό ήταμ ένα από τα αγκάθια για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης μιας και ο διαγωνισμός με τους έξι υποψήφιους επενδυτές για την απόκτηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών βρίσκεται στην τελική φάση, με το ΤΑΙΠΕΔ να έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών την 15η Ιουλίου.

Η Κομισιόν, λοιπόν, στο κεφάλαιο της έκθεσης που αφορά στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων αναφέρει ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ENI Gas e Luce. Και σημειώνουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών ότι το μερίδιο των Ιταλών θα πουληθεί μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού της ΔΕΠΑ Υποδομών. Με πιο απλά λόγια, όπως εξηγούσαν στον Μικροοικονομικό καλά πληροφορημένες πηγές, όποιος αποκτήσει τη ΔΕΠΑ Υποδομών θα είναι και υποχρεωμένος να πάρει και το 49% των Ιταλών στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ως προς το τίμημα, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι έχει συμφωνηθεί μία «φόρμουλα» για την αποτίμηση του μεριδίου, η οποία θα είναι γνωστή εκ των προτέρων στους μνηστήρες…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ