Νιώθεις καταβεβλημένος: Πρακτικοί τρόποι για την ανάκτηση του ελέγχου

Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνετε χρόνο για να σχεδιάσετε κάθε μέρα το προηγούμενο βράδυ, χαρτογραφώντας προσεκτικά τα πρώτα 3-5 πράγματα που “πρέπει να γίνουν” για να αισθανθείτε ότι κερδίσατε την ημέρα. Η συντριπτική πλειοψηφία συχνά καταλήγει να λειτουργεί αμυντικά, να αντιδρά σε γεγονότα, αντί να επιτίθενται προληπτικά στα βασικά πράγματα -που αν ολοκληρωθούν- πιθανότατα θα κάνουν τα υπόλοιπα να λειτουργήσουν πολύ πιο εύκολα. Καθαρισμός. Δεν λέμε ότι αυτό θα δουλέψει για όλους, αλλά ο καθαρισμός ή ακόμα και η τακτοποίηση κάποιου χαμού μπορεί συχνά να μας βοηθήσει να νιώσουμε περισσότερο τον έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου που αισθανόμαστε ιδιαίτερα συγκλονισμένοι, συμβαίνει συχνά τα γραφεία, τα γραφεία, οι κουζίνες και οι χώροι διαβίωσης να βρίσκονται σε ένα μικρό χάος. Έτσι, η αποσυναρμολόγηση και η διευθέτηση αυτών των χώρων εργασίας/ζωής μπορεί να γίνει μια τεράστια νίκη και παρέχει μια αίσθηση ελέγχου και εμπιστοσύνης ξανά. Ακόμα και αν νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο, δοκιμάστε το.

Μπορεί συχνά να διαπιστώσετε ότι με αυτό τον τρόπο γίνεσαι πολύ πιο παραγωγικός και ανακτάτε πολύτιμο χρόνο και ενέργεια για να επικεντρωθείτε σε άλλα σημαντικά πράγματα. Είναι τόσο εύκολο να κατακλυστείς από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που γεμίζουν το μυαλό κάθε δευτερόλεπτο, συχνά όλες ανταγωνίζονται για την άμεση προσοχή μας και επειδή έχουμε τόσα πολλά μέρη στη ζωή μας, το μυαλό μας κουράζεται συνεχώς καθώς πηγαινοερχόμαστε από περιοχή σε περιοχή χωρίς να επιτυγχάνουμε πολλά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here