Σημάδια συναισθηματικής αμέλειας : Πώς να αναγνωρίσεις τα σημάδια

Σημάδια συναισθηματικής αμέλειας: Πώς να αναγνωρίσεις τα σημάδια. Η κακοποίηση/ αμέλεια δεν αφορά πάντα τη σωματική βία. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε τα σημάδια συναισθηματικής αμέλειας και σε μια σχέση.

Μια πραγματικά στοργική σχέση είναι αμοιβαία ωφέλιμη. Θέλεις να ενδυναμώσεις τον σύντροφό σου για να τον κάνεις να αισθανθεί καλά και να τον υποστηρίξεις για να είναι όσο καλύτερα γίνεται. Το κάνεις επειδή τον αγαπάς. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι σχέσεις έτσι, καθιστώντας απαραίτητη την αναγνώριση των σημείων συναισθηματικής αμέλειας σε μια σχέση. Γιατί μερικές φορές οι σχέσεις γίνονται τοξικές.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε έναν εταίρο που δεν έχει ενσυναίσθηση, δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, ή απλά έχει ναρκισσιστικές τάσεις που δεν είναι τόσο εμφανείς, ή μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα γεγονότα μέσα σε μια σχέση τον έχουν προκαλέσει να διαλυθεί εντελώς. Όποια και αν είναι η αιτία, μια ανθυγιεινή σχέση μπορεί να σε οδηγήσει στο έδαφος, να υποτιμήσει την αυτοεκτίμησή σου, και να σε κάνει να νιώθεις εντελώς μόνη. Μερικές φορές η παραμέληση είναι τόσο- προσεκτικά- καλυμμένη που μπορείς να ζήσεις για μήνες ή ακόμα και χρόνια χωρίς να συνειδητοποιήσεις ότι υπόκεισαι σε συναισθηματική κακοποίηση ή παραμέληση.

Για τον λόγο αυτό, η κατανόηση των σημείων της συναισθηματικής αμέλειας σε μια σχέση είναι το κλειδί. Η ασυνέπεια δεν είναι ελκυστική. Μερικές φορές κρύβεται προσεκτικά και διαβρώνει την ευτυχία σου σε μια σχέση. Αν ο σύντροφός σού λέει συχνά ότι θα κάνει ένα πράγμα, αλλά μετά κάνει το ακριβώς αντίθετο, δεν είναι μόνο απογοητευτικό, αλλά είναι και σημάδι ασέβειας και συναισθηματικής αμέλειας. Αν ο σύντροφός σας συχνά σας διακόπτει, αλλάζει το θέμα ή δεν σας ακούει καθόλου, δεν σας σέβεται. Όλοι πρέπει να εισακουστούν. Αν ο σύντροφός σας σας διακόπτει συνεχώς και απλά δεν σας ακούει, είναι ένα από τα κύρια σημάδια συναισθηματικής αμέλειας σε μια σχέση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here