Σεξ με εξ: Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που κάνεις σεξ με πρώην

Συχνά, εξακολουθεί να υφίσταται επικοινωνία και κάποιες φορές η επαφή αυτή να περιλαμβάνει και σεξ! Αλλά ποιος κάνει σεξ με πρώην και γιατί; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι παρόμοιες ή διαφορετικές για άνδρες και γυναίκες.  Μια πρόσφατη σειρά μελετών που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Evolutionary Psychology προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στον κόσμο του σεξ κατά τη διάρκεια του χωρισμού.

Στη μελέτη, ερευνητές στρατολόγησαν 212 φοιτητές κολλεγίων, που είχαν σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια χωρισμού, οριζόμενο συγκεκριμένα ως “σεξουαλική επαφή με πρώην σύντροφο με τον οποίο το άτομο είχε μακροχρόνια σχέση”, με αυτή τη σεξουαλική δραστηριότητα να εμφανίζεται εντός 2 εβδομάδων από τον τερματισμό της σχέσης. Γιατί να εστιάσουμε μόνο στο σεξ που συμβαίνει μέσα σε 2 εβδομάδες από τον χωρισμό; Επειδή η έρευνα δείχνει ότι η θλίψη συνήθως φτάνει στο αποκορύφωμά της 2 εβδομάδες μετά τη διάλυση και αρχίζει να μειώνεται στις 4 εβδομάδες περίπου!

Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες ήταν ειλικρινείς σχετικά με το σεξ με πρώην. Ανεξάρτητα από το ποιος χώρισε ποιον ή πόσο ελκυστικός ήταν ο/η πρώην, οι άνδρες ανέφεραν περισσότερη προθυμία στο να συνευρεθούν. Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν διέφεραν όσον αφορά την προθυμία τους να κάνουν σεξ όταν εξακολουθούσαν να αγαπούν το σύντροφο τους. Παρομοίως, δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ των φύλων όταν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί το σεξ ως εργαλείο για να δείξει σε έναν πρώην τι έχασε! Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άνδρες ανέφεραν μεγαλύτερη προθυμία να δοκιμάσουν νέες σεξουαλικές συμπεριφορές, ίσως ως έναν τρόπο να δείξουν τη σεξουαλική τους αξία ή να πάρουν πίσω τον σύντροφο τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here