Βρετανία: Αναθεωρεί σήμερα την «πράσινη λίστα» τουριστικών προορισμών – Τι θα ισχύσει για την Ελλάδα


Η Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας αλλαγές στη «πράσινη» ταξιδιωτική της λίστα. Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, θα διατηρήσει την αυστηρή πολιτική που έχει υιοθετήσει στα διεθνή ταξίδια, θα υπάρξουν ωστόσο «μετατοπίσεις» και αλλαγές.  

Οι νέες λίστες θα ανακοινωθούν απο το Λονδίνο το απόγευμα και αναμένεται να ισχύσουν από την Δευτέρα.

Τι αλλάζει για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ως υποψήφιαγια ένταξη στην «πράσινη λίστα» κρίνονται συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, οι Κανάριες Νήσοι, όπως επίσης η Μάλτα και η Φινλανδία.

Ταξιδιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι για προορισμούς όπως η Κύπρος, η ηπειρωτική Ελλάδα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, πιο ρεαλιστική ημερομηνία υπαγωγής στην πράσινη λίστα είναι η 28η Ιουνίου, δηλαδή στην επόμενη αναθεώρηση.

Η Βρετανία από τότε που επέτρεψε ξανά τα ταξίδια στις 17 Μαϊου έχει υιοθετήσει ένα σύστημα κατηγοριοποίησης των χωρών με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα. Οι χώρες κατηγοριοποιούνται στην «πράσινη», «πορτοκαλί» και «κόκκινη» λίστα, με την πρώτη μέχρι στιγμής να περιλαμβάνει μόλις 12 κράτη και εδάφη.

Πιέσεις απο τον τουριστικό κλάδο για το «άνοιγμα» των ταξιδιών

Μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό και την «απελευθέρωση» των ταξιδιών, η κυβέρνηση Τζόνσον δέχεται πιέσεις από παράγοντες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας να επεκτείνει την «πράσινη» λίστα.

Όσοι φτάνουν στην Βρετανία από τις χώρες που ανήκουν στην «πράσινη» λίστα έχουν υποχρέωση μόνο για δύο διαγνωστικά τεστ, ενώ όσοι ταξιδεύουν από τις χώρες της «πορτοκαλί» λίστας, στην οποία υπάγονται οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί, έχουν υποχρέωση υποβολής σε τρία τεστ και σε δεκαήμερη απομόνωση κατ’ οίκον.

Δεκάδες προορισμοί στην «κόκκινη λίστα» Τζόνσον

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας βρίσκονται 43 προορισμοί και όσοι επιλέγουν κάποιον από αυτούς θα πρέπει όχι μόνο να υποβληθούν σε τεστ, αλλά και να πληρώσουν για δεκαήμερη καραντίνα σε προεπιλεγμένο ξενοδοχείο.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι δεν θα διστάσει να βάλει «πράσινες» χώρες στην «πορτοκαλί» κατηγορία, ένα σχόλιο που εκλήφθηκε ως πιθανή αναφορά στην Πορτογαλία, το μοναδικό δημοφιλή ευρωπαϊκό προορισμό που είναι μέχρι τώρα στην «πράσινη» λίστα.

Οι λίστες θα αλλάζουν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα

«Θέλω να ξέρετε ότι δε θα έχουμε δισταγμό να μετακινήσουμε χώρες από την πράσινη λίστα στην πορτοκαλί λίστα και από εκεί στην κόκκινη λίστα, αν πρέπει να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πριν καν ανακοινωθούν επίσημα οι αλλαγές στις ταξιδιωτικές λίστες της Βρετανίας, πολλές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν προσφορές, γράφει ο Independent.
Η Wizz Air λόγου χάρη ανακοίνωσε 24ωρη έκπτωση σε όλα τα δρομολόγια, προσφέροντας στους επιβάτες 15 % έκπτωση στις κρατήσεις που θα γίνουν εντός της ημέρας, με ημερομηνία μέχρι τις 30 Ιουνίου. Και η Jet2holidays προχώρησε σε μία σειρά από προσφορές σε ταξιδιωτικά πακέτα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ