Περιποίηση χεριών: 5 βήματα για να φροντίσετε τα χέρια σας

Τα σαπούνια και τα τζελ απολύμανσης τείνουν να στεγνώνουν το δέρμα μας, οπότε πρέπει να γνωρίζουμε και να μην ξεχνάμε ότι τα χέρια μας χρειάζονται όλη μας την προσοχή.

Ακριβώς όπως φροντίζουμε το δέρμα του προσώπου μας κάθε μέρα και χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα προϊόντα, πρέπει να προσέξουμε και το δέρμα στα χέρια μας. Μην περιμένετε μέχρι να αφυδατωθούν ή να ξεραθούν εντελώς μέχρι να δράσετε! Επωφεληθείτε από αυτήν τη στιγμή για να τα φροντίσετε με τον τρόπο που χρειάζονται. Πώς μπορείτε να το κάνετε; Σας εξηγούμε πώς να το κάνετε σε 5 απλά βήματα.

  1. Τακτικό πλύσιμο σε βάθος

Ακόμα κι αν έχουμε κουραστεί να το ακούμε, πρέπει να χρησιμοποιούμε τα σωστά προϊόντα για να κρατήσουμε τα χέρια μας καθαρά και να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης.

Για να το κάνετε αυτό, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ειδικά σαπούνια για καταστάσεις αυξημένου κινδύνου και λοιμώξεων, που να περιέχουν δραστικά συστατικά, τα οποία βοηθούν στον περιορισμό του πολλαπλασιασμού των μικροοργανισμών, καθώς και της κακοσμίας του σώματος.

  1. Ενυδατώστε τα για να τα διατηρείτε πάντα απαλά

Ακριβώς όπως το πρόσωπό σας, πρέπει να ενυδατώνετε και τα χέρια σας καθημερινά. Αν και μπορεί να μην εμφανίζουν ξηρότητα, η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος των χεριών σας.

Χρησιμοποιήστε κρέμες πλούσιες σε έλαια, με Ωμέγα 3, 6 και 9 και βούτυρο Shea. Θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον κνησμό και το τσούξιμο, αν τα χέρια σας είναι σκασμένα.

  1. Προστατέψτε τα από τον ήλιο

Μπορεί να φαίνεται παράλογο, καθώς πρέπει να είμαστε συνέχεια στο σπίτι, αλλά ανεξάρτητα από το πόσες φορές βγαίνουμε, η διαδρομή για το σούπερ μάρκετ ή οι σύντομοι περίπατοι με το σκύλο μας αρκούν για να επιτρέψουν στις ακτίνες του ήλιου να καταστρέψουν το δέρμα μας.

Εφαρμόστε μία αντηλιακή λοσιόν με SPF 50+ στα χέρια σας κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να τα διατηρείτε νεανικά και υγιή.

  1. Χρησιμοποιήστε ήπια σαπούνια για να μην καταστρέψετε το Ph τους

Εάν είμαστε στο σπίτι όλη την ώρα, δεν είναι απαραίτητο να πλένουμε τα χέρια μας συνεχώς με σαπούνια αντισηπτικής δράσης. Μπορούμε να τα συνδυάσουμε με πιο ήπια και μαλακά σαπούνια, που δεν αλλοιώνουν το PH του δέρματός μας.

  1. Επιδιορθώστε τα ενώ κοιμάστε

Καθώς κοιμόμαστε το δέρμα μας αναγεννάται ταχύτερα. Εάν χρησιμοποιείτε βραδινές κρέμες για το πρόσωπο, γιατί να μην το κάνετε και για τα χέρια σας;

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here