Χημική δίαιτα: Ο τρόπος που λειτουργεί μία χημική διατροφή και τι να προσέξεις

Όλες οι χημικές δίαιτες είναι “δίαιτες trend” και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας εάν χρησιμοποιούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Λειτουργούν οι χημικές δίαιτες;

Οι διατροφές που συνδυάζουν τρόφιμα έχουν λίγα ή καθόλου επιστημονικά στοιχεία για να προσφέρουν σε μια δίαιτα. Μια αξιοσημείωτη εξαίρεση μπορεί να είναι το γκρέιπφρουτ. Σύμφωνα με μια μελέτη στην Scripps Clinic, οι συμμετέχοντες που έτρωγαν γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα τους. Η ινσουλίνη προάγει την πείνα, επομένως η μείωση των επιπέδων ινσουλίνης μπορεί να βοηθήσει τους διαιτολόγους να ελέγξουν την πείνα. Η μελέτη σημειώνει περαιτέρω ότι μια φυσική ένωση που βρίσκεται στο γκρέιπφρουτ μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνη για την απώλεια βάρους.

Προειδοποιήσεις

Δεδομένου ότι οι χημικές δίαιτες βασίζονται θεωρητικά στη χημική εξισορρόπηση των τροφίμων, δεν υπάρχει υποκατάσταση σε αυτές τις διατροφές. Εάν δε σας αρέσει ένα συγκεκριμένο φαγητό, τότε είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτούς τους τύπους δίαιτας. Εάν ορισμένα τρόφιμα πρέπει να καταναλώνονται σε αυτά τα πολύ αυστηρά μενού, τότε πρέπει να καταναλώνονται, είτε σας αρέσουν είτε όχι. Λόγω των περιορισμών των μενού και του αριθμού των χαμηλών θερμίδων, οι χημικές δίαιτες είναι πολύ δύσκολες για τους περισσότερους ανθρώπους. Εάν κάποιος μπορεί να ακολουθήσει τη δίαιτα, θα χάσει το βάρος που θέλει αναμφίβολα, όχι όμως λόγω του συνδυασμού των τροφών, αλλά της πρόσληψης χαμηλών θερμίδων.

Στις διάφορες χημικές δίαιτες ο αριθμός θερμίδων ανά ημέρα είναι πολύ χαμηλός, συνήθως κυμαίνεται από 850 έως 1.000 θερμίδες την ημέρα. Οι δίαιτες χαμηλών θερμίδων χρησιμοποιούνται μόνο από γιατρούς όταν ένας ασθενής πάσχει από σοβαρή παχυσαρκία.

Ένας υγιής ενήλικας θα μπορούσε να ακολουθήσει μια χημική δίαιτα και πιθανώς να μην έχει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του, εάν η δίαιτα ακολουθείται βραχυπρόθεσμα, αλλά αυτό δε συνιστάται. Συμβουλευτείτε ένα γιατρό και συζητήστε μαζί του τους στόχους διατροφής σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here