«ΓΕΦΥΡΑ 2»: Ποιες είναι οι νέες αλλαγές και πότε θα γίνει η πληρωμή της πρώτης δόσης


Αλλαγές στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Δείτε αναλυτικά

Συγκεκριμένα:

– Προβλέπεται η μείωση του επιτοκίου της ρύθμισης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που εντάσσονται στο εν λόγω Πρόγραμμα, κατά το διάστημα της επιδότησης και της περιόδου παρακολούθησης, σε ποσοστό τουλάχιστον 10% επί του προβλεπόμενου στην οικεία δανειακή σύμβαση.

– Αναγνωρίζεται δικαίωμα στον χρηματοδοτικό φορέα να συμφωνήσει με τον οφειλέτη – για τη βιωσιμότητα της ρύθμισης – μέτρα, όπως:

  • Διαγραφή ποσοστού τόκων υπερημερίας και εξωλογιστικών τόκων.
  • Διαγραφή κεφαλαίου.
  • Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, υπό τους ειδικώς αναφερόμενους όρους.
  • Προβλέπονται συγκεκριμένοι περιορισμοί στην αναδιαμόρφωση των καταβαλλόμενων δόσεων στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας.

– Ορίζεται ρητά, ειδικώς για τα εξυπηρετούμενα δάνεια που υπάγονται στο εν λόγω Πρόγραμμα, ότι δεν είναι επιτρεπτή η τροποποίηση των ουσιωδών όρων της σύμβασης (ως προς το κεφάλαιο, την τιμολόγηση και τη διάρκεια του δανείου) κατά τρόπο δυσμενέστερο για τον οφειλέτη, για όσο χρόνο διαρκεί η επιδότηση και η περίοδος παρακολούθησης.

– Προβλέπεται η χορήγηση χρονικού διαστήματος 30 ημερών μετά την ολοκλήρωση της επιδότησης, για την τακτοποίηση τυχόν μη καταβεβλημένων ποσών από πλευράς του οφειλέτη, ώστε να μην εκπέσει της ρύθμισης.

Tα νέα μέτρα θα ισχύσουν για το σύνολο των επιχειρήσεων που υπέβαλαν μέχρι 31.05.2021, αίτηση στο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2».

Η πληρωμή της πρώτης δόσης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, και θα αφορά αναδρομικά και τον μήνα Μάιο.

Επεκτείνεται η προθεσμία επίτευξης ρύθμισης δανείων μεταξύ χρηματοδοτικών φορέων και οφειλετών του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» έως τις 31.07.2021, από τις 31.03.2021 που ισχύει σήμερα.

Τέλος, προβλέπεται η συνέχιση της καταβολής της συνεισφοράς του Δημοσίου στο πρόσωπο του συζύγου ή συμβίου, σε περίπτωση θανάτου του αιτούντος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ