Σεξουαλική Υγεία: Ο καταλυτικός ρόλος της ψυχοθεραπείας

Η σεξουαλική θεραπεία είναι ένας τύπος ψυχολογικής θεραπείας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει άτομα και ζευγάρια να αντιμετωπίσουν ιατρικούς, ψυχολογικούς, προσωπικούς ή διαπροσωπικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ικανοποίηση. Ο στόχος της σεξουαλικής θεραπείας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να περάσουν από τις σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις για να έχουν μια ικανοποιητική σχέση και μια ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνή. Στην πραγματικότητα, το 43% των γυναικών και το 31% των ανδρών αναφέρουν ότι εμφανίζουν κάποιο είδος σεξουαλικής δυσλειτουργίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτές οι δυσλειτουργίες μπορεί να περιλαμβάνουν: στυτική δυσλειτουργία, χαμηλή λίμπιντο, έλλειψη ενδιαφέροντος, πρόωρη εκσπερμάτωση, χαμηλή εμπιστοσύνη, έλλειψη ανταπόκρισης στο σεξουαλικό ερέθισμα, αδυναμία επίτευξης οργασμού, υπερβολική λίμπιντο, αδυναμία ελέγχου της σεξουαλικής συμπεριφοράς, ενοχλητικές σεξουαλικές σκέψεις, ανεπιθύμητα σεξουαλικά φετίχ.

Μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι υγιής και φυσική. Η σωματική και συναισθηματική οικειότητα είναι βασικά μέρη της ευημερίας σας. Όταν συμβαίνει σεξουαλική δυσλειτουργία, η εκπλήρωση της σεξουαλικής ζωής μπορεί να είναι δύσκολη. Η σεξουαλική θεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τις σεξουαλικές σας προκλήσεις και να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ικανοποίηση. Η σεξουαλική θεραπεία είναι σαν κάθε είδος ψυχοθεραπείας. Αντιμετωπίζετε την κατάσταση μιλώντας μέσα από τις εμπειρίες, τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας.

Μαζί με τον θεραπευτή σας, στη συνέχεια επεξεργάζεστε μηχανισμούς αντιμετώπισης για να βελτιώσετε τις απαντήσεις σας στο μέλλον, ώστε να έχετε μια πιο υγιή σεξουαλική ζωή. Κατά τη διάρκεια των αρχικών ραντεβού σας, ο θεραπευτής σας θα μιλήσει μόνο με εσάς ή με εσάς και τον σύντροφό σας μαζί. Ο θεραπευτής είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει να επεξεργαστείτε την τρέχουσα πρόκλησή σας: Δεν είναι εκεί για να πάρουν την πλευρά ενός ατόμου ή να βοηθήσουν να πείσουν κανέναν.

Ο σεξουαλικός θεραπευτής δεν θα έχει σεξουαλικές σχέσεις με κανέναν ούτε θα δείξει σε κανέναν πώς να κάνει σεξ. Με κάθε συνεδρία, ο θεραπευτής σας θα συνεχίσει να σας ωθεί προς την καλύτερη διαχείριση και αποδοχή των ανησυχιών σας που μπορεί να οδηγούν σε σεξουαλική δυσλειτουργία. Όλη η θεραπεία ομιλίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής θεραπείας, είναι και ένα υποστηρικτικό και ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον. Σκοπεύει να παρέχει άνεση και ενθάρρυνση για αλλαγή.

Πιθανότατα θα αφήσετε το γραφείο του θεραπευτή σας με εργασίες που πρέπει να κάνετε πριν από το επόμενο ραντεβού σας. Εάν ο θεραπευτής σας υποψιάζεται ότι η δυσλειτουργία που αντιμετωπίζετε είναι αποτέλεσμα σωματικής σεξουαλικής αιτίας, μπορεί να σας παραπέμψει σε γιατρό. Ο θεραπευτής σας και ο γιατρός σας μπορούν να συμβουλευτούν τα σημεία και τα συμπτώματά σας και να εργαστούν για να σας βοηθήσουν να βρείτε τυχόν σωματικές ανησυχίες που μπορεί να συμβάλλουν σε μεγαλύτερα σεξουαλικά προβλήματα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here