Walesnky CDC: Επανέλαβε την ανησυχία της για τα νέα ποσοστά εμβολιασμού COVID-19 σε όλες τις ΗΠΑ


Walesnky CDC:  «Κανένας μαγικός στόχος» για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης, λέει η Walensky. Ο Μπάιντεν επαναλαμβάνει τον στόχο του εμβολιασμού περισσότερων Αμερικανών έως τις 4 Ιουλίου. Ο Δρ Marc Siegel για τον εμβολιασμό του Λευκού Οίκου: «Νομίζω ότι πρέπει να φτάσετε εκεί πείθοντας τους ανθρώπους ότι είναι το σωστό να κάνουν». Ενώ ο Πρόεδρος Joe Biden έθεσε ως στόχο το 70% των Αμερικανών να λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο COVID-19 έως τις 4 Ιουλίου, ο στόχος δεν σχετίζεται με την έννοια της ανοσίας της αγέλης, είπε η επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Πέμπτη. “Γνωρίζουμε ότι όσο όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται πλήρως τόσο περισσότερο προστατευόμαστε ως έθνος“, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky, ενώ εμφανίστηκε στο NBC’s TODAY. «Γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο όχι μόνο προστατεύει τα άτομα, προστατεύει τις κοινότητες, αλλά προστατεύει τις οικογένειές τους – και έτσι όσο περισσότερα άτομα εμβολιάζονται, όπως έχουμε όλοι δηλώσει, δεν υπάρχει μαγικός στόχος για την ανοσία της αγέλης, αλλά πιστεύουμε ότι το 70%  θα έκανε σε πολύ μεγάλο βαθμό για τη διασφάλιση της κοινοτικής προστασίας.”

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση του Μπάιντεν ανακοίνωσε μια νέα ώθηση για προσπάθειες εμβολιασμού στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο με την ελπίδα να κλείσει ο στόχος του προέδρου.

Επί του παρόντος, περίπου το 63% των ενηλίκων έχουν ήδη λάβει ένα εμβόλιο, αφήνοντας περίπου ένα μήνα για να φτάσουν ένα επιπλέον 7% σε μια εποχή που τα ημερήσια ποσοστά εμβολιασμού επιβραδύνονται.

Ο «εθνικός μήνας δράσης» περιλαμβάνει ένα σχέδιο πέντε ημερών για να φτάσει το 70%, το οποίο υπόσχεται εν μέρει ευκολότερη πρόσβαση και περισσότερα κίνητρα όπως η δωρεάν μπύρα.

Επιλεγμένα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά 24 ώρες κάθε Παρασκευή βράδυ, και πολλοί ιστότοποι εμβολιασμού προσφέρουν παρατεταμένες ώρες.

Ορισμένες τοποθεσίες παιδικής μέριμνας θα προσφέρουν επίσης επιλογές “δωρεάν drop-in”, ενώ οι γονείς εμβολιάζονται και η Uber και η Lyft θα συνεχίσουν να προσφέρουν δωρεάν βόλτες σε ιστότοπους.

Η διοίκηση συνεργάζεται επίσης με κουρεία για να προσφέρει «εμβολιασμούς στο κατάστημα». Ορισμένα κράτη έχουν ήδη επιτύχει ποσοστό 70%, αλλά η Walensky την Πέμπτη επανέλαβε την ανησυχία που δήλωσε μια ημέρα νωρίτερα στην 9η ετήσια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία της Ατλάντα σχετικά με τον ιό που είναι ευκαιριακός.

“Δεν είμαστε ομοιόμορφα στο 70%, έχουμε κομητείες αυτής της χώρας που έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού”, είπε στη ΣΗΜΕΡΑ. «Ανησυχώ ότι αυτός ο ιός είναι οπορτουνιστής και όπου έχουμε χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού μπορεί να τον ξαναδούμε».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ