Επιστήμη Μελέτες: Η προστασία από τα εμβόλια μπορεί να μειώσει την ανάγκη για ετήσια ενισχυτικά


Επιστήμη Μελέτες: Μέχρι σήμερα, το 62,8% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ έχει λάβει τουλάχιστον 1 δόση εμβολίου COVID-19. Ο Δρ Anthony Fauci κυκλοφορεί ένα υπόμνημα σχετικά με τα «μαθήματα» που έχει πάρει στη δημόσια υπηρεσία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Οι επιστήμονες έχουν βρει ενδείξεις ότι τα κορυφαία εμβόλια COVID-19 στον κόσμο προσφέρουν διαρκή προστασία που θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη για συχνές αναμνηστικές λήψεις, αλλά προειδοποιούν ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα και ότι οι μεταλλάξεις ιών εξακολουθούν να είναι μια άγρια ​​προοπτική.

Οι κρίσιμες μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανοσία από τα εμβόλια mRNA που κατασκευάζονται από την Pfizer και τη Moderna δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αντισώματα που μειώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Το σώμα διαθέτει επικαλυπτόμενα στρώματα προστασίας που προσφέρουν εφεδρικά αντίγραφα. Η Pfizer και η Moderna πυροδότησαν αναμνηστικά ερωτήματα εκτιμώντας ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται ετησίως εμβολιασμούς, όπως και εμβολιασμούς κατά της γρίπης, και οι εταιρείες εργάζονται για να προετοιμάσουν ορισμένους υποψηφίους αυτό το φθινόπωρο. Αλλά οι εταιρείες δεν θα αποφασίσουν πότε θα χρησιμοποιηθούν οι ενισχυτές. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις υγειονομικές αρχές σε κάθε χώρα. Άλλοι ειδικοί λένε ότι μπορεί να χρειάζονται ενισχυτές μόνο κάθε λίγα χρόνια.

“Θα εκπλαγείτε αν χρειαζόμαστε πραγματικά μια ετήσια αναμνηστική λήψη”, δήλωσε ο Δρ Paul Offit, ειδικός εμβολίων στο Παιδικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας, ο οποίος συμβουλεύει τη Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων.

Δείχνουν τρόπους με τους οποίους το ανοσοποιητικό σύστημα θυμάται τον κορωνοϊό, έτσι ώστε όταν αρχίσουν να ξεθωριάζουν τα αρχικά αντισώματα, οι άμυνες του σώματος μπορούν να επανέλθουν σε δράση εάν ένα άτομο εκτεθεί ξανά.

“Είμαι αρκετά αισιόδοξος. Δεν θα αποκλείσω την ανάγκη για ενισχυτές, αλλά η ανοσοαπόκριση μέχρι στιγμής φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή”, δήλωσε ο ανοσολόγος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας John Wherry.

Τα αντισώματα που σχηματίζονται μετά τον εμβολιασμό ή τη φυσική λοίμωξη μειώνονται φυσικά, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτά τα επίπεδα παραμένουν ισχυρά για τουλάχιστον έξι έως εννέα μήνες μετά τον εμβολιασμό mRNA και πιθανώς περισσότερο. Εμφανίζονται επίσης αποτελεσματικά έναντι των ανησυχητικών μεταλλαγμένων ιών, τουλάχιστον για τώρα.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη τι λέγεται συσχετισμός προστασίας, το επίπεδο κάτω από το οποίο τα αντισώματα δεν μπορούν να αποτρέψουν τον κορωνοϊό χωρίς πρόσθετη βοήθεια. Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας των μολυσματικών ασθενειών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δήλωσε σε μια υποεπιτροπή της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα ότι η προστασία των εμβολίων δεν θα ήταν απεριόριστη.

«Θα φανταζόμουν ότι θα χρειαζόμαστε, κάποια στιγμή, ένα ενισχυτικό», είπε ο Fauci.

“Αυτό που υπολογίζουμε τώρα είναι αυτό που θα είναι αυτό το διάστημα.”

Μέχρι σήμερα, το 62,8% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου COVID-19 και 133,6 εκατομμύρια, ή περισσότερο από 40% έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Το ποσοστό των νέων εμβολιασμών επιβραδύνθηκε σε μέσο όρο κάτω από 600.000 την ημέρα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αυτό πλησιάζει στον στόχο του Προέδρου Joe Biden του 70% με τουλάχιστον έναν εμβολιασμό έως τις 4 Ιουλίου.

Οι λοιμώξεις και οι θάνατοι συνεχίζουν να μειώνονται. Ο μέσος όρος των επτά ημερών του έθνους για τα καθημερινά νέα κρούσματα μειώθηκε σε λιγότερο από 17.300 την Τρίτη, από πάνω από 31.000 πριν από δύο εβδομάδες.

Οι ημερήσιοι θάνατοι μειώθηκαν σε 588, από 605, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Συνολικά, ο ιός σκότωσε περισσότερα από 595.000 άτομα στις ΗΠΑ.

Τα λεγόμενα μακράς διάρκειας κύτταρα πλάσματος είναι ένα από τα αντίγραφα ασφαλείας του σώματος. Ο ανοσολόγος Ali Ellebedy στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάκαμψη ανθρώπων από ήπια COVID-19, αυτά τα κύτταρα πλάσματος είχαν μεταναστεύσει στον μυελό των οστών όπου συνέχιζαν να εκκρίνουν αντισώματα.

Γι ‘αυτό, παρόλο που τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, δεν έχουν εξαφανιστεί.

Τώρα ο Ellebedy αναζητά τα ίδια κύτταρα στους παραλήπτες εμβολίων και ενώ η έρευνα δεν έχει τελειώσει, βρίσκει υποδείξεις ότι σχηματίζουν.

Ένα ακόμα πιο σημαντικό σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έρχεται με τη μορφή κυττάρων μνήμης Β.

Εάν τα υπάρχοντα αντισώματα δεν είναι αρκετά για να σταματήσουν τον κορωνοϊό, τα κύτταρα Β της μνήμης είναι έτοιμα να προκαλέσουν μεγάλο αριθμό νέων αντισωμάτων, εξήγησε ο Ellebedy. Πολλές μελέτες έχουν βρει αυτά τα κύτταρα μνήμης μετά τον εμβολιασμό COVID-19.

Και αν ο ιός ξεπεράσει αυτές τις άμυνες, ένας άλλος ανοσοποιητικός κλάδος – τα κύτταρα Τ της μνήμης – πηδάνε για να εξαλείψουν τα μολυσμένα κύτταρα και να αποτρέψουν σοβαρές ασθένειες. Διαφορετικοί ιοί που προκαλούν κοινό κρυολόγημα, τείνουν να επανεμφανίζονται κάθε δύο έως πέντε χρόνια, σημείωσε ο Wherry. Με βάση τη φυσική ανοσία έναντι αυτών των σχετικών ιών, «αναμένουμε ότι η ανοσία μας μπορεί να μειωθεί», είπε.

“Αλλά δεν ξέρουμε. Για αυτά τα εμβόλια mRNA, μπορεί να κάνουμε καλύτερα από τη φύση, καλύτερα από μια φυσική λοίμωξη.”

Μέχρι στιγμής, οι υγειονομικές αρχές συμφωνούν ότι τα πιο συνηθισμένα εμβόλια COVID-19 στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη προστατεύουν από τις μεταλλάξεις ιών που κυκλοφορούν επί του παρόντος, αν και όχι τόσο ισχυρά όσο προστατεύουν από τον αρχικό ιό.

Γιατί; Τα εμβόλια μιμούνται την πρωτεΐνη που καλύπτει την εξωτερική επιφάνεια του κορωνοϊού και μόνο ορισμένα σημεία αυτής της πρωτεΐνης μεταλλάσσονται, δήλωσε ο επικεφαλής του εμβολίου FDA Dr. Peter Marks. Τ

α εμβόλια mRNA συγκεκριμένα κάνουν τα επίπεδα αντισωμάτων να ανεβαίνουν στα ύψη μετά τη δεύτερη δόση.

Αυτά τα επίπεδα είναι τόσο υψηλά που προσφέρουν κάποια προστασία ακόμη και όταν το εμβόλιο και η παραλλαγή δεν ταιριάζουν τέλεια.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους ακόμα μη εμβολιασμένους, αφθονούν οι ευκαιρίες για περισσότερες μεταλλάξεις.

Το μεγαλύτερο σημάδι ότι ένα αναμνηστικό εμβόλιο μπορεί να είναι απαραίτητο θα ήταν ένα άλμα σε περιπτώσεις COVID-19 σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, ιδιαίτερα σοβαρές ασθένειες και ειδικά εάν οι λοιμώξεις προκαλούνται από μια νέα παραλλαγή.

Για να ετοιμαστούν, άτομα που εμβολιάστηκαν πριν από ένα χρόνο ως μέρος των πρώτων δοκιμών εμβολίων Pfizer και Moderna τώρα εγγράφονται σε μελέτες για πρόσθετες λήψεις – είτε για μια τρίτη δόση του πρωτότυπου είτε για εκδόσεις που έχουν ενημερωθεί για να ταιριάζουν με μια παραλλαγή που εμφανίστηκε για πρώτη φορά Νότια Αφρική.

Η Moderna λέει ότι τα προκαταρκτικά ευρήματα είναι πολλά υποσχόμενα.

Περισσότερα αποτελέσματα αναμένονται αυτό το καλοκαίρι.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας άρχισαν επίσης να δοκιμάζουν ένα σύστημα στο οποίο οι ασθενείς λαμβάνουν διαφορετική μάρκα αναμνηστικού εμβολίου από τον αρχικό εμβολιασμό τους, για να δουν αν είναι αποτελεσματικό.

Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει λάβει ακόμη μια πρώτη δόση.

Με διαφορετικές χώρες που χρησιμοποιούν διαφορετικά είδη εμβολίων, οι αποφάσεις σχετικά με τις αναμνηστικές λήψεις ενδέχεται να διαφέρουν πολύ.

Ήδη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν προσφέρει μια τρίτη δόση στους παραλήπτες μιας κινεζικής βολής, την πρώτη επίσημη εισαγωγή κάθε είδους ενισχυτή. Εάν τελικά απαιτηθούν ενισχυτές, δεν θα χρειαστούν ταυτόχρονα, επειδή τα αντισώματα εξασθενίζουν σταδιακά αντί να εξαφανίζονται ξαφνικά.

“Ακόμα κι αν χρειαζόμαστε ενισχυτές ή φτάνουμε στο σημείο όπου βλέπουμε την ανοσία να εξασθενεί λίγο, θα συνεχίσουμε να είμαστε πολύ καλύτεροι από ό,τι πριν από ένα χρόνο”, δήλωσε ο Wherry.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ