Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Νέα παραλλαγή του ιού στην Αμερική

Αναφορές που στάλθηκαν από την ειδική ομάδα προειδοποίησαν για την πιθανότητα «παραλλαγής ΗΠΑ» του Covid-19. “Αυτό το κύμα φθινόπωρου / χειμώνα ήταν σχεδόν διπλάσιο από το ρυθμό αύξησης των περιπτώσεων την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αυτή η επιτάχυνση υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει μια παραλλαγή των ΗΠΑ που έχει εξελιχθεί εδώ, εκτός από την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου που ήδη εξαπλώνεται στις κοινότητες και ίσως είναι 50 τοις εκατό πιο μεταδοτική “, αναφέρει το CNN.

Η ειδική ομάδα ζήτησε περαιτέρω επιθετικό μετριασμό ως απάντηση σε έναν πολύ πιο επιθετικό ιό, ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει τη χρήση μάσκας προσώπου και τον άμεσο εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. “Χωρίς την ομοιόμορφη εφαρμογή της αποτελεσματικής κάλυψης προσώπου (δύο ή τρία στρώματα) και αυστηρή κοινωνική απόσταση, οι επιδημίες θα μπορούσαν να επιδεινωθούν γρήγορα καθώς αυτές οι παραλλαγές εξαπλώνονται και κυριαρχούν”, ανέφερε η έκθεση. Αυτό συμβαίνει μετά από μια νέα παραλλαγή που λέγεται ότι είναι 70% πιο μεταδοτική στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε ένα υψηλό επίπεδο 140-150.000 επιβεβαιωμένων και ύποπτων εισαγωγών COVID την εβδομάδα και 120-125.000 συνολικών εσωτερικών ασθενών. Σημαντική συνεχιζόμενη επιδείνωση, από την Καλιφόρνια πέρα ​​από το Sunbelt και μέχρι τα Νοτιοανατολικά, τα μέσα του Ατλαντικού και τα βορειοανατολικά, παρά τα χαμηλά ποσοστά δοκιμών κατά τη διάρκεια των διακοπών, υποδηλώνει επιθετική εξάπλωση στην κοινότητας “, ανέφερε η ειδική ομάδα. Σύμφωνα με το CNN, η Καλιφόρνια είναι η πολιτεία με τις περισσότερες νέες περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού αυτήν την εβδομάδα, ακολουθούμενη από την Αριζόνα, το Κάνσας, το Τενεσί, το Ρόουντ Άιλαντ, τη Γιούτα, το Αρκάνσας, τη Δυτική Βιρτζίνια, τη Γεωργία και τη Μασαχουσέτη στις δέκα πρώτες πολιτείες.

Η ομάδα εργασίας συνέχισε να προειδοποιεί τα κράτη για “επιθετική εξάπλωση στην κοινότητας” μετά την περίοδο των διακοπών και είπε ότι τα εμβόλια πρέπει “να τεθούν σε εφαρμογή τώρα”. Η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα έχει ήδη ξεκινήσει, με τα εμβόλια Pfizer και Moderna να έχουν εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με 21.818.572 συνολικές λοιμώξεις και 368.296 θανάτους, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here