Περιτομή Πέους: Τα υπέρ και τα κατά

Υπάρχει πραγματικά διαφορά; Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός περιτομημένου και μη περιτομημένου πέους είναι η παρουσία ακροποσθίας γύρω από την κεφαλή του πέους. Μολονότι βασίζεται στην προσωπική προτίμηση, η παρουσία – ή η έλλειψη αυτής – της ακροποσθίας έχει κάποια επίδραση στην υγιεινή και τη γενική υγεία σας. 

1. Επηρεάζει το μέγεθος του πέους;

Μια ακροποσθία μπορεί να κάνει το πέος σας να φαίνεται ελαφρώς πιο ογκώδες όταν είναι χαλαρό. Κατά τη διάρκεια μιας στύσης, η ακροποσθία συρρικνώνεται και σχεδόν εξαφανίζεται, οπότε δεν θα επηρεάσει το μέγεθος του πέους σας όταν είναι όρθιο. Το μέγεθος του πέους σας βασίζεται κυρίως στα γονίδιά σας. Αυτά καθορίζουν τον φαινότυπο ή τη φυσική έκφραση του πέους σας.

2. Επηρεάζει τη συνολική εμφάνιση;

Σε ένα άκοπο πέος, η ακροποσθία πέφτει πάνω από το κεφάλι του πέους σαν κουκούλα όταν δεν είναι όρθιο. Το κεφάλι του πέους σε μεγάλο βαθμό δεν είναι ορατό. Όταν είναι όρθιο, η ακροποσθία αποσύρεται και εκθέτει το κεφάλι. Σε ένα κομμένο πέος, η ακροποσθία απουσιάζει. Αυτό αφήνει έξω τα πάντα, είτε είναι όρθιο είτε όχι. Μπορεί να παρατηρήσετε μια μικρή διαφορά στην υφή του δέρματος όπου αφαιρέθηκε η ακροποσθία.

3. Επηρεάζει την προσέγγισή σας στην υγιεινή;

Ένα άκοπο πέος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή. Εάν δεν καθαρίζετε τακτικά κάτω από την ακροποσθία, τα βακτήρια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και το λίπος μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση σμήγματος. Το σμήγμα μπορεί να επιδεινώσει τη μυρωδιά του πέους σας και ακόμη και να οδηγήσει σε φλεγμονή των βλεννογόνων και της ακροποσθίας. Αυτό μπορεί να κάνει το τράβηγμα της ακροποσθίας σας δύσκολο ή αδύνατο. Εάν συμβεί αυτό, είναι γνωστό ως φήμωση.

Η φήμωση μπορεί απαιτεί ιατρική βοήθεια εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Σημείωση: Αυτές οι οδηγίες αφορούν μόνο ενήλικες. Πριν από την εφηβεία, μπορεί να είναι δύσκολο να αποσυρθεί πλήρως η ακροποσθία. Δεν πρέπει ποτέ να αποσύρεται βίαια, ακόμη και για καθαρισμό. Ένα κομμένο πέος δεν απαιτεί επιπλέον υγιεινή. Απλά βεβαιωθείτε ότι το πλένετε τακτικά όταν κάνετε μπάνιο. Ωστόσο, το δέρμα του πέους σας μπορεί να είναι πιο πιθανό να στεγνώσει, να χαλάσει ή να ερεθιστεί χωρίς την ακροποσθία. Μπορείτε να το αποτρέψετε φορώντας εσώρουχα χαλαρά και αποφεύγοντας τα σφιχτά παντελόνια.

4. Επηρεάζει τη σεξουαλική ευαισθησία;

Μια μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι για τα μη κομμένα πέη, η ακροποσθία ήταν το μέρος του πέους που ήταν πιο ευαίσθητο στη διέγερση με άγγιγμα. Ωστόσο, η μελέτη διευκρινίζει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η εμπειρία σας κατά τη διάρκεια του σεξ είναι διαφορετική, ανεξάρτητα από το αν είστε κομμένοι ή άκοποι. Μια μελέτη του 2011 ισχυρίζεται ότι οι άντρες με κομμένο πέους ανέφεραν περισσότερα «προβλήματα οργασμού». Αλλά μια απάντηση του 2012 αμφισβητεί αυτόν τον ισχυρισμό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here