FDA Προειδοποίηση: “Μην τρώτε cicadas εάν είστε αλλεργικοί στις γαρίδες και τα οστρακοειδή”


FDA Προειδοποίηση: Ορισμένα εστιατόρια σερβίρουν cicadas σε tacos. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει μια πολύχρωμη προειδοποίηση για άτομα με αλλεργία στα οστρακοειδή: “μην τρώτε τσίκα”. Η Υπηρεσία προειδοποιεί ότι τα θορυβώδη έντομα αποδεικνύεται ότι μοιράζονται μια «οικογενειακή σχέση» με γαρίδες και αστακούς. “Ναι! Πρέπει να το πούμε!” η Υπηρεσία FDA έκανε tweet την Τετάρτη. “Μην τρώτε #cicadas εάν είστε αλλεργικοί στα θαλασσινά, καθώς αυτά τα έντομα μοιράζονται μια οικογενειακή σχέση με τις γαρίδες και τους αστακούς.”

Ενώ η προειδοποίηση εξέπληξε πολλούς από τους οπαδούς της FDA στο Twitter, αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση τσίκα δεν είναι ανήκουστη και δεν είναι καν η πρώτη φορά που οι ειδικοί έχουν εκδώσει την προειδοποίηση για όσους έχουν αλλεργίες στα οστρακοειδή.

Στην πραγματικότητα, τον περασμένο μήνα, το Πανεπιστήμιο Montclair State κυκλοφόρησε έναν τρόπο για τη συγκομιδή και το μαγείρεμα τσίκα.

“Το Brood X cicadas είναι ένα από τα πιο απίστευτα ζωικά φαινόμενα στον κόσμο”, δήλωσε ο Cortni Borgerson, επίκουρος καθηγητής ανθρωπολογίας πανεπιστημίου. «Σε ένα χρόνο που λίγοι από εμάς μπορεί να ταξιδεύουν για να δουν φυσικά θαύματα, όπως η μεγάλη μετανάστευση της Αφρικής ή η συγκέντρωση των ελεφάντων της Σρι Λάνκα, έχουμε απίστευτα προνόμια να έχουμε αυτό το σπάνιο θέαμα που συμβαίνει στις δικές μας αυλές.

Το Brood X παρέχει μια έγχυση θρεπτικών συστατικών στο οικοσύστημα και οι άνθρωποι απολαμβάνουν αυτό το γεγονός για τα αξιοθέατα, τους ήχους και τη γεύση τους εδώ και χιλιετίες.

“Αν και ίσως δεν ισχύει για εσάς, ο Borgerson επεσήμανε ότι τα έντομα θεωρούνται σημαντική πηγή τροφής για έως και 2 δισεκατομμύρια άτομα.

Εντούτοις, η παρακολούθηση των cicadas Brood X μπορεί να είναι δύσκολη, οπότε ο Borgerson προσέφερε μερικές συμβουλές. “Θα μπορέσετε να τα ακούσετε όταν είστε κοντά”, είπε ο Borgerson. Αυτά τα τσίκα ζουν ως νύμφες υπόγεια για 17 χρόνια και στη συνέχεια διοχετεύονται μέσω του εδάφους στην επιφάνεια όπου έχουν τη φτερωτή φάση των ενηλίκων τους, ζώντας μόνο 4-6 εβδομάδες.

Τα τσίκα είναι πιο νόστιμα στο τενετικό τους στάδιο, το οποίο είναι αμέσως μετά.

Η υφή τους περιγράφεται ως παρόμοια με τις γαρίδες ή τα καρκινοειδή, αλλά δεν χρειάζεται να ξεφλουδίζονται πριν από την κατανάλωση ή μετά το μαγείρεμα. Υπάρχουν ακόμη και μερικά εστιατόρια που τα σερβίρουν μέσα σε tacos.

Ένας σεφ είπε στο USA Today ότι δεν υπήρξε ποτέ παράπονο για το πιάτο μετά από παραγγελία. “Έχω δει κάθε πιάτο που επιστρέφει και όλα ήταν άδεια”, δήλωσε ο Tobias Padovano, σεφ σε ένα εστιατόριο της Βιρτζίνια.

“Οι άνθρωποι είναι απίστευτα ενθουσιασμένοι γι ‘αυτά. Έρχονται και τους τα ζητούν.”

Γιατί λοιπόν η προειδοποίηση για όσους έχουν αλλεργία στα οστρακοειδή;

“Μια αλλεργία στα οστρακοειδή αυξάνει την πιθανότητα να είστε αλλεργικοί στα τσίκα, οπότε είναι καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε και να απέχετε από αρθρόποδα της ξηράς, εάν δεν μπορείτε να φάτε τα ξαδέλφια κολύμβησης στη θάλασσα”, δήλωσε ο Borgerson.

Τα οστρακοειδή θεωρούνται ως ένα από τα οκτώ πιο κοινά αλλεργιογόνα τρόφιμα που αποτελούν το 90% των τροφικών αλλεργικών αντιδράσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη FDA.

Τα συμπτώματα μιας τροφικής αλλεργίας μπορεί να εμφανιστούν ως κυψέλες, ερυθρό δέρμα ή εξάνθημα, μυρμήγκιασμα ή φαγούρα στο στόμα, στο πρόσωπο, στη γλώσσα ή στα χείλη, πρήξιμο, έμετο ή διάρροια, κοιλιακές κράμπες, βήχα ή συριγμό, ζάλη, πρήξιμο του λαιμού και φωνητικά κορδόνια, δυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και απώλεια συνείδησης. Μπορούν επίσης να είναι απειλητικά για τη ζωή και ακόμη και να προκαλέσουν αναφυλαξία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ